Bayer Leverkusenin maaginen putki ei ota katketakseen – sensaatioluotsikin ylistää omiaan: "Huikeaa!"

Suomalaislupaus Jimi Tauriainen debytoi Valioliigassa 2:46
Bayer Leverkusen ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan. Torstaina Leverkusen kaatoi AS Roman.

Jalkapallon miesten Eurooppa-liigan välierien ensimmäisessä osaottelussa Bayer Leverkusen kaatoi torstai-iltana AS Roman maalein 2–0.

Rooman illassa avausmaalin teki saksalaislahjakkuus Florian Wirtz ottelun 28. minuutilla, ja loppulukemat sinetöi maanmies Robert Andrich 73. peliminuutilla.

Leverkusen ei ole hävinnyt yhtään ottelua tällä kaudella. Tuoreimman voiton myötä saksalaisseuran tappiottomien otteluiden saldo on jo 47 ottelua.

Joukkueen päävalmentaja Xabi Alonso oli syystäkin tyytyväinen omiensa otteisiin.

– Tämä on hyvä tulos. Lähdemme kotiin iloisina, mutta varovaisina. Se, mitä olemme tehneet tällä kaudella, on huikeaa. Meillä on laatupelaajia, joilla on hyvä keskittymiskyky. Kaikista vaikeinta on olla tasainen, Alonso sanoi Reutersille.

– Emme halua lopettaa. Me haluamme jatkaa näin kauden loppuun asti.

Vaikka Leverkusenin suomalaismaalivahti Lukas Hradecky on ollut Saksan Bundesliigassa joukkueensa tukipilareita ja kapteeni, tämän kauden europeleissä torjuntavastuun on kantanut tshekkimaalivahti Matej Kovar. Hradecky seurasi myös torstaisen ottelun vaihtopenkiltä käsin.

Kahden ottelun yhteistulos ratkaisee loppuottelijan. Bayer Leverkusen ja AS Roma ottavat toisistaan mittaa seuraavan kerran 9. toukokuuta. Liigan loppuottelu pelataan puolestaan 22. toukokuuta.

Finaalissa vastaan tulee toisen välieräparin voittaja eli Marseille tai Atalanta, joiden kohtaaminen päättyi torstaina 1–1-tasapeliin.

Lue myös:

    Uusimmat