Britannian Cameron: Ukraina voi käyttää aseitamme Venäjällä – Zaharova vannoo tuhoisaa kostoa

Britannia sallii Ukrainan käyttää sen antamia aseita Venäjän alueelle kohdistuviin iskuihin 2:11
Britannian ulkoministeri: Ukraina päättää, missä se käyttää saamiaan aseita.

Venäjän ulkoministeriön tiedottaja Marija Zaharova uhoaa Venäjän kostoiskulla, jos länsimaat kohdistaisivat iskuja Kertsinsalmen siltaan tai Krimille. 

Venäjän reaktio liittyy Britannian ulkoministerin David Cameronin kommenttiin, jonka mukaan Ukraina voisi käyttää Britannian antamia aseita iskemällä kohteisiin Venäjän alueella. 

Uutistoimisto Reutersin mukaan Cameron lupasi Ukrainalle torstaina kolme miljardia puntaa vuosittaista aseapua, "niin kauan kuin tarve on". Cameron lisäsi, että se ei vastusta aseiden käyttöä Venäjän alueella, vaan päätös aseiden käytöstä on Kiovalla. 

– Haluaisin varoittaa Washingtonia ja Brysseliä, että kaikki iskut Krimille tulevat epäonnistumaan ja ne saavat vastaansa tuhoisan kostoiskun, Marija Zaharova sanoo Reutersin mukaan. 

Zaharova puolestaan piti Cameronin kannanottoja suorana osoituksena siitä, että Eurooppa tosiasiassa käy hybridisotaa Venäjää vastaan. Hänen mukaansa Venäjä aikoo vastata ja tekee niin myös tulevaisuudessa. 

Kremlin tiedottajan Dmitri Peskovin mukaan Cameronin kommentit ovat huolestuttavia ja vaarantavat koko Euroopan turvallisuuden. 

 

Lue myös:

    Uusimmat