Hamasin panttivangiksi luultu mies löytynyt kuolleena Israelissa

Hamas hyökkäsi musiikkitapahtumaan Israelissa – ampui siviilejä ja otti panttivankeja 0:12
Hamas hyökkäsi musiikkitapahtumaan Israelissa – ampui siviilejä ja otti panttivankeja (8.10.2023)

Israelilaismies, jota luultiin pidetyn panttivankina Gazan kaistalla, on löydetty kuolleena Israelista yli puoli vuotta katoamisensa jälkeen.

Miehen ruumiin löytymisen ovat vahvistaneet sekä Israelin armeija että miehen omaiset. 24-vuotias Eliakim Livman katosi 7. lokakuuta Hamasin ja muiden äärijärjestöjen hyökättyä Israeliin. Livman oli työskennellyt järjestyksenvalvojana Etelä-Israelissa Nova-musiikkifestivaaleilla, joista tuli yksi hyökkääjien kohteista.

Ruumiin löydyttyä tutkimuksissa on selvinnyt, että Livman olikin surmattu verilöylyssä, Israelin armeija vahvistaa lausunnossaan. Armeija ei kuitenkaan suostunut kertomaan yksityiskohtia siitä, mistä ja miten ruumis oli löydetty.

Mediatietojen mukaan haudattu ruumis löydettiin sattumalta, toisen musiikkifestivaaleilla kuolleen ruumiin vierestä. Livmanin perheen mukaan mies oli ennen surmaamistaan auttanut monia hyökkäyksessä haavoittuneita festivaalipaikalla.

–  Yli 200 päivää ja yötä kestäneiden etsintöjen, huolen, rukousten ja kymmenientuhansien israelilaisten kyyneleiden jälkeen meille on kerrottu suurella surulla, että rakas poikamme ei ole enää elävien joukossa, perhe sanoi lausunnossaan.

Tunteja aiemmin oli vahvistettu myös, että eräs toinenkin 49-vuotias israelilaismies oli kuollut hyökkäyksessä eikä joutunut äärijärjestöjen panttivangiksi, kuten pitkään oli luultu.

Äärijärjestöt sieppasivat noin 250 panttivankia hyökätessään Israeliin lokakuun alussa. Israelin arvion mukaan Gazassa on edelleen vajaat sata panttivankia. Loput on vapautettu tai he ovat kuolleet.

Lue myös:

    Uusimmat