Israel: Kolme sotilasta kuoli raketti-iskussa Gazan rajalla

Vastauksena Hamasin iskuun Israel iski Rafahiin ja sulki tärkeän avustustarvikkeiden kauttakulkupaikan.

Israelin asevoimien mukaan kolme sen sotilasta kuoli ja 12 haavoittui raketti-iskussa sunnuntaina Gazan rajan tuntumassa lähellä Kerem Shalomin ylityspaikkaa.

Äärijärjestö Hamasin aseellinen siipi kertoi aiemmin olleensa iskun takana. Israelin mukaan järjestö ampui 14 rakettia Rafahin ylityspaikan lähistöltä.

Israelin mukaan kolmen haavoittuneen tila on vakava.

– Tämä on erittäin vakava tapahtuma meidän näkökulmastamme eikä hyväksyttävä, Israelin asevoimien tiedottaja Peter Lerner sanoi toimittajille sunnuntaina verkossa järjestetyssä tiedotustilaisuudessa.

Lernerin mukaan asevoimat selvittää, miksi sotilaat kuolivat, vaikka hälytyssireeni oli soinut. Armeija ei myöskään ollut hänen mukaansa tietoinen, että raketteja olisi yritetty torjua.

– Ilmavoimat tutkii tarkkaan, mitä on tapahtunut, Lerner totesi.

Alueella, mihin isku osui, säilytetään Israelin raskasta sotakalustoa.

Iskun johdosta Israel sulki Kerem Shalomin, joka on yksi tärkeimmistä avustustarvikkeiden kauttakulkupaikoista Gazan kaistalle.

Israel iski Rafahiin

Israel kertoi tehneensä sunnuntaina vastaiskun ja tuhonneensa rakettien laukaisualustat.

Vain muutamaa tuntia myöhemmin lääkintälähteet kertoivat Rafahista Gazasta, että kaupungissa on kuollut 16 ihmistä Israelin tekemissä iskuissa. AFP:lle puhuneiden lähteiden mukaan iskuissa olisi kuollut yhdestä perheestä seitsemän ja toisesta yhdeksän ihmistä.

Lähteiden mukaan Rafahin eteläiseen osaan tehtiin kaksi iskua, kahteen eri kohteeseen.

Lue myös:

    Uusimmat