Jukka Jaloselta TV5:llä jylhää tekstiä Leijonista – MM-ryhmä pian julki

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen oli hyvin tyytyväinen siihen, miten Suomen joukkue esiintyi Tshekin EHT-turnauksen päätösottelussa Ruotsia vastaan.

Ruotsilla oli jalkeilla yhteensä 10 NHL-vahvistusta. Näistä nimekkäimmät olivat Buffalo Sabresin puolustaja Rasmus Dahlin ja Detroit Red Wingsin hyökkääjä Lucas Raymond.

Kovista vahvistuksista huolimatta Ruotsi jäi Leijonien jalkoihin. Peli ratkesi voittomaalikilpailussa, kun Oliwer Kaski, Konsta Helenius ja Jesse Puljujärvi osuivat. Suomelle 4–3-voitto.

– Pelasimme hyvää jääkiekkoa huippujoukkuetta vastaan. Emme antaneet paljoa huippupaikkoja viidellä viittä vastaan pelatessa, vaikka uhka oli koko ajan päällä. Pystyimme myös hyvin pitämään kiekkoa. Esimerkiksi Ruotsin 3–3-maalin jälkeen saimme otetta ja vedimme siihen pari, kolme erittäin hyvää vaihtoa heidän päädyssään. Tuo kertoo joukkueen tasosta tällä hetkellä, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi TV5:llä.

Leijonat pelasi MM-kisojen alla yhdeksän valmistavaa ottelua, joista se voitti kahdeksan.

– Olemme oikealla tiellä, Jalonen totesi jylhästi.

Leijonien johto on nyt kovan tilanteen keskellä, kun Suomen tämän kevään MM-kisaryhmä laitetaan kasaan. Jalosen mukaan ”päätökset ovat vaikeita”.

– Onhan tuo aikamoinen palapeli. Olemme pitkällä, emmekä ihan nollista lähde liikkeelle. Pientä hienosäätöä vielä tarvitaan ja pitää ottaa vähän happea, niin saamme joukkueen rakennettua, Jalonen totesi.

Jalosen mukaan Leijonat pyrkii julkistamaan MM-joukkueensa ”nopeasti”.

Jääkiekon kevään MM-kisat lähtevät liikkeelle ensi perjantaina Tshekin Prahassa ja Ostravassa. Suomi kohtaa tuolloin turnauksen avausottelussaan Tshekin. 

Lue myös:

    Uusimmat