Eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho piikitteli vappupuheessaan SDP:tä vappusatasesta

Jussi Halla-aho piti vappupuheen Helsingissä 8:23
Voit katsoa tästä Halla-ahon vappupuheen.

Halla-ahon mukaan Suomessa on perinteisesti voitettu vaalit lupaamalla ihmisille lisää etuja, jotka rahoitetaan velkarahalla.

Onko reilua ja solidaarista jättää yhä pienempien ikäluokkien harteille meidän luomamme velkavuori, kysyi eduskunnan puhemies Jussi Halla-aho vappupuheessaan. Halla-aho puhui perussuomalaisten vapunpäivän puhetilaisuudessa Helsingissä.

Jos keneltäkään ei saa ottaa mitään pois, herää väistämättä kysymys, mitä sitten pitäisi tehdä julkisen talouden ongelmien suhteen, Halla-aho sanoi.

– Ei saa leikata taiteesta eikä kulttuurista, ei Yleisradion rahoituksesta, ei sosiaali- ja työttömyysturvasta, ei koulutuksesta, ei opiskelijoilta, ei eläkeläisiltä, ei pieni- eikä keskituloisilta, ei kehitysavusta eikä maahanmuuttajien kotouttamisesta, Halla-aho listasi.

Halla-ahon mukaan Suomessa on perinteisesti voitettu vaalit lupaamalla ihmisille lisää etuja.

– Milloin vappusatasia eläkeläisille, milloin maksuttomia oppimateriaaleja toisen asteen koulutukseen.

Nämä asiat kuitenkin rahoitetaan velkarahalla ja verottamalla entistä ankarammin työtä ja yrittämistä, Halla-aho sanoi.

Venäjä entistä vaarallisempi

Halla-aho otti puheessaan esille myös Venäjän hyökkäyksen Ukrainaan, johon hänen mukaansa moni ei enää jaksa kiinnittää päivittäistä huomiota.

– Venäjä on sitä vaarallisempi meille kaikille, mitä paremmin se menestyy sodassaan Ukrainaa vastaan, ja siksi on tärkeää, että länsimaiden, myös Suomen, poliittinen ja ennen kaikkea materiaalinen tuki Ukrainalle jatkuu.

Halla-ahon mukaan Venäjästä on tullut entistä vaarallisempi sotavuosien aikana. Hänen mukaansa Venäjä laskee sen varaan, että meiltä loppuu päättäväisyys. Meillä ei ole varaa väsyä, Halla-aho sanoi.
 

Lue myös:

    Uusimmat