MTV Malmössä – näin poikkeuksellisen suuret turvatoimet näkyvät euroviisukaupungissa

MTV Malmössä: Näin terroriuhka näkyy euroviisukaupungissa 2:30
MTV on paikalla Malmössä – näin Euroviisut etenevät Suomen osalta.

MTV on paikalla Malmössä, missä järjestetään Euroviisujen kaksi semifinaalia ja finaali. Viisut avattiin 5. toukokuuta, ja finaali on 11. toukokuuta. 

Euroviisujen avajaisia 5. toukokuuta on kritisoitu Malmössä vaisuksi. Viisutunnelmia kertoo Malmöstä koko viikon MTV Uutisten viihdetoimittaja Katja Lintunen, joka aisti tunnelmia jo avajaispäivänä. 

– Yleensä avajaistilaisuus on mahtipontinen show. Siellä on yleensä paikalla valtava määrä faneja, mutta he ovat kritisoineet, että nyt show oli hyvin laimea ja paikalla oli vain kourallinen faneja. Osa tapahtumista oli sisätiloissa, vaikka yleensä ne ovat olleet yleisön nähtävillä ulkona. Israelin edustaja ei osallistunut tilaisuuksiin. Ulkopuolella näkyi lisäksi Palestiinan lippuja, Lintunen kertoi Huomenta Suomessa 6. toukokuuta. 

Turvatoimet ovat Malmössä poikkeuksellisen suuret terroriuhan takia. Lintusen mukaan kaupungissa on nähtävillä valtava määrä poliiseja. 

– Käytännössä joka kulmassa. Poliisit ovat liikkeellä kävellen tai autolla. Kävin eilen Malmö Arenan läheisyydessä, eli siellä, missä järjestetään Euroviisut, niin se oli ympäröity metalliaidoilla ja betoniporsailla. Autolla ei siis päässyt sinne lähemmäksi. Uskoisin, että mitä lähemmäksi viisuja tullaan, sitä enemmän katuja suljetaan, Lintunen kertoi. 

Euroviisujen tilaisuuksiin ei saa ottaa mukaan käsilaukkuja, vaan kaikki tavarat täytyy mahtua taskuihin. Myöskään Palestiinan liput eivät ole areenalla sallittuja. 

Suomea edustaa tänä vuonna Windows95man  Henri Piispasen kanssa kappaleella No Rules!. Finaali on 11. toukokuuta.

Katso videolta, miten Euroviisut etenevät Suomen osalta. 

Lue myös:

    Uusimmat