Näin kuningas Charles reagoi syöpädiagnoosiinsa

Kuningas Charles palasi julkisuuteen – aloitti pääministeri Sunakin tapaamisen rennolla letkautuksella 0:52
Katso myös: Näin kuningas Charles astui julkisuuteen helmikuussa ensimmäistä kertaa syöpädiagnoosin jälkeen

Kuningas Charles palasi julkisiin tehtäviinsä.

Kuningas Charles, 75, palasi vappuaattona 30. huhtikuuta julkisten tehtäviensä pariin ensimmäistä kertaa kuukausiin, kun hän vieraili kuningatar Camillan, 76, kanssa syövänhoitokeskuksessa Lontoossa, jossa he tapasivat potilaita ja henkilökuntaa.

Charles käy tällä hetkellä itsekin läpi syöpähoitoja. Buckinghamin palatsi tiedotti helmikuun alussa, että kuninkaalla oli diagnosoitu syöpä ja että tämä oli aloittanut säännölliset hoidot, jotka jatkuvat edelleen.

Hello! kertoo yhden syövänhoitokeskuksen potilaan kysyneen vierailun aikana kuninkaalta, miten tämä otti uutisen omasta syöpädiagnoosistaan. Kuningas kertoi uutisen tulleen hänelle ”hieman shokkina”. 

Kuninkaalta myös kysyttiin, miten hän voi juuri nyt. 

Olen kunnossa, kiitos paljon, kuningas vastasi.

University College Hospital Macmillan Cancer Centre -syöpäkeskuksen vierailulla oli tarkoitus korostaa varhaisen diagnoosin arvoa ja kiinnittää huomiota keskuksessa tehtävään innovatiiviseen tutkimukseen.

Kuninkaan syöpä havaittiin, kun hän oli tammikuussa hoidettavana eturauhasen liikakasvun vuoksi. Palatsi ei ole kertonut tarkkoja tietoja esimerkiksi syövän laadusta, mutta on tähdentänyt, ettei kyse ole eturauhassyövästä.

Kun diagnoosista tiedotettiin julkisuuteen, kertoi kuningas pysyvänsä "täysin positiivisena" ja odottavansa innolla paluutaan julkisten tehtäviensä pariin. 

Lue myös:

    Uusimmat