Näin Mikko Rantanen ja muut NHL-huiput harjoittelevat kesällä – Kuuvuoren portaissa vaanii peikko: "Saa nähdä, miten tänä vuonna käy"

Mikko Rantanen antoi pitkän haastattelun SuomiAreenassa. Katso Rantasen koko haastattelu videolta.

Mikko Rantanen harjoittelee edelleen kesällä kovaa, jotta jaksaa ensi kaudella taas painaa NHL:ssä ensin 82 runkosarjaottelua ja pudotuspelit päälle. 

NHL-tähti Mikko Rantanen on ehtinyt lomailla jo hyvän tovin kauden päättymisen jälkeen. Akkuja on saatu jo ladattua ja kesäharjoittelu on pyörähtänyt käyntiin. 26-vuotias Stanley cup -voittaja tietää jo monen vuoden kokemuksella, mitä kesätreeneistä haetaan.

Voimaa , nopeutta ja kestävyyttä, siitä se paketti syntyy. Ei tässä mitään ennätyksiä tehdä, yritetään pitää sellainen taso, että jaksaa sitten pelata, Rantanen kertoo.

Vaikka ennätyksiin Rantanen ei enää tähtääkään, on takaraivossa halu kehittyä jatkuvasti. Liian tyytyväinen tilanteeseen ei saa olla.

Aina yrittää kehittyä ja tulla nopeammaksi ja vahvemmaksi. Alamäki alkaa siitä, jos tulee liian tyytyväiseksi. Yrittää sitä välttää.

Rantanen viettää kesän Turussa, jossa hän harjoittelee muutaman muun NHL-huipun kanssa. Kaapo Kakko, Juuso Pärssinen, Joni Ortio ja Joonas Järvinen kuuluvat muiden muassa Rantasen kanssa samaan harjoitusporukkaan. Jääkiekkoilijoiden kesäharjoittelusta puhutaan paljon, mutta epäselväksi jää, kuinka kovaa ja tosissaan kesällä harjoitellaan.

Kyllä siellä ihan sata lasissa vedetään. Viikonloput on yleensä vapaaita mökkeilyyn, festareihin tai mitä nyt haluaakaan tehdä. Kyllä siellä treenataan kovaa, Rantanen vakuuttaa.

– Porukassa kilpailu on kovaa. Pelataan sählyä ja tennistä, eikä ikinä halua hävitä. Kilpailu on tärkeintä ja se kehittää.

Fyysisesti Rantanen ei enää pyri ennätyksiin, mutta muuten hän yrittää kehittää peliään. Rantasen maalineduspelaamisessa puhutaan niin sanotusta ministick-ilmiöstä, johon hän on ottanut mallia NHL-supertähti Sidney Crosbylta

Katso alla olevalta videolta, mistä on kyse!

NHL-tähti Mikko Rantasella lähes tavaramerkiksi noussut tapa maalin edessä – otti mallia Sidney Crosbylta 1:17
Mikä ministick-ilmiö? Videolta selviää minkä tavan Mikko Rantanen on omaksunut Sidney Crosbylta.

Rantanen kertoo, että hän on Crosbyn lisäksi opiskellut maailman huippujen liikkeitä välillä tarkastikin.

– Olen tykännyt katsoa maailman huippumaalintekijöitä, miten he liikkuvat ja sijoittuvat. Se kehittää, Rantanen paljastaa.

 Turussa Rantasella ja kummpaneilla on tänä kesänä edessään vielä monet harjoitukset ennen kuin he palaavat NHL:ään syksyllä.

– Minuuttivetoja vedetään ja Kuuvuoren portaita juostaan ylös alas. Siinä on viikon kovin treeni ja siitä on hyvä aloittaa viikonlopppu, Rantanen kertoo.

Vaikka ennätyksiin ei enää tähdätäkään, saattaa porrasjuoksu, kuumuus ja kilpailuhenkisyys olla sellainen yhdistelmä, että miehestä vedetään kaikki mehut irti oksennukseen asti.

Viime kesänä taisin selvitä ilman, mutta saa nähdä miten tänä kesänä käy, Rantanen virnistää.

Mikko Rantanen oli MTV:n haastattelussa Porin SuomiAreenassa. Porilaisyleisön edessä TPS:n miehelle viritettiin kunnon ansa. Katso videolta Rantasen vastaus kiperään kysymykseen.

Mikko Rantanen ajettiin ansaan porilaisyleisön edessä: "Mitä tähän nyt voi sanoa?" – ystäviltä paljastuksia NHL-tähdestä 7:16
Mikko Rantanen ajettiin pahaan miinaan porilaisten edessä.

 

Lue myös:

    Uusimmat