Partisaanit: Suuria tuhoja Krimillä – Venäjä väittää ATACMS-iskuksi

Venäjä väittää torjuneensa hyökkäyksen.

Belbekin sotilaslentokentän ohjus- ja tykistöammusvarasto on vaurioitunut, väittävät partisaanit ukrainalaismedia Kyiv Independetin mukaan.

Belbekin sotilaslentokenttä sijaitsee Venäjän miehittämän Krimin niemimaan Sevastopolissa. 

Partisaanien mukaan vaurioituneessa ohjus- ja ammusvarastossa säilytetään "suurin osa" sotilaslentokentän Su-27-, Su-30- ja MiG-31 -hävittäjien ohjuksista. 

Myös muu lentokentän infrastruktuuri väitetysti kärsi "merkittäviä vaurioita", väittää puolestaan Atesh-Telegram-kanava. 

The Crimean Wind -Telegram-kanava puolestaan väittää, että kentällä sijaitseva polttoainevarasto on syttynyt tuleen.

Esimerkiksi valkovenäläinen Nexta on jakanut videon, jossa väitetään näkyvän, miten Belbekin lentokentällä palaa polttoainevarasto.

Väitteitä tuhoista ei ole vahvistettu.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Venäjä: Torjuimme ATACMS-hyökkäyksiä

Venäjän miehityshallinto väitti eilen maan ilmavoimien torjuneen Venäjän miehityshallinnon kuvernöörin Mikhail Razvozhayevin "massiiviseksi" kuvaileman ilmahyökkäyksen Krimin niemimaalle.

Razvozhayevin mukaan kolme asuinrakennusta ja yksi auto vaurioituivat alas ammutun ohjuksen sirpaleista. Samassa Telegram-viestissä hän pyysi, ettei Venäjän armeijan toimia tai "vihollisen hyökkäyksen tuloksia" kuvata.

Venäläisviranomaiset ovat tyypillisesti väittäneet maan torjuneen Ukrainan ilmaiskut siinäkin tapauksessa, että ne ovat aiheuttaneet merkittäviä materiaalisia vahinkoja.

Epäselvää on, liittyvätkö väitetyt tuhot ja kyseinen hyökkäys toisiinsa. 

Venäjän puolustusministeriö kertoi maanantaiaamuna, että venäläisjoukot ampuivat alas kymmenen yhdysvaltalaista ATACMS-ohjusta Krimin alueella. Kuvernööri Razvozhayev puolestaan kirjoitti puoliltaöin Venäjän ampuneen alas viisi ATACMS-ohjusta. Kyse on ilmeisesti kahdesta eri iskusta.

Razvozhayev sanoi aiemmin Venäjän ampuneen alas useita ohjuksia vesialueiden yllä ja Sevastopol-Belbekin lentoaseman alueella.

Venäjän puolustusministeriön ja Razvozhayevin lausuntojen todenperäisyyttä ole kyetty vahvistamaan. Ukraina ei ole kommentoinut tapausta.

Sevastopolissa sijaitsee muun muassa Venäjän laivastotukikohta.

Ukraina on tehnyt lukuisia ilmahyökkäyksiä Venäjän vuonna 2014 laittomasti miehittämälle Krimille. Iskujen tahti on tihentynyt viime syksystä lähtien. Kohteina ovat olleet muun muassa lentokentät, sotalaivat ja polttoainevarastot.

Lue myös:

    Uusimmat