Petteri Sihvoselta todella herkullinen arvio Leijonien MM-näkymistä – vahva viittaus uskomattomaan kultakevääseen

Tulosruutu: Leijonien MM-ryhmä julkistettiin

Leijonien tämän kevään MM-joukkueessa ei ollut lopulta yhtään isompaa yllätystä, toteaa MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Kanada–Suomi la 18.5. klo 17.20. Studio käyntiin jo klo 16.30!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Leijonat nimesi sunnuntaina 25 pelaajan ryhmän kevään MM-kisoihin. Mukana on muun muassa Mikkelin Jukureiden 17-vuotias huippulupaus Konsta Helenius.

Loppumetreillä joukkueesta putosivat muun muassa Ilveksen hyökkääjä Eemeli Suomi ja SC Bernin laituri Joona Luoto.

– Ei noissa valinnoissa ole mitään nokan koputtamista, MTV Urheilun jääkiekkoasiantuntija Petteri Sihvonen myöntää.

Yllätyksiä ei pahemmin näkynyt.

Leijonien MM-joukkueessa on neljä NHL-pelaajaa: Detroit Red Wingsin Olli Määttä, San Jose Sharksin Mikael Granlund sekä Pittsburgh Penguinsin kaksikko Jesse Puljujärvi ja Valtteri Puustinen. Silti: mitään isompaa tähtiloistoa ei nyt nähdä.

Leijonien MM-joukkueen luonne tulee aivan muualta.

– Tässä on vähän kevään 2019 toisintoa nyt ilmoilla, Sihvonen haistelee.

Leijonat lähti tuolloin hyvin nimettömällä ryhmällä Slovakiassa pelattuun MM-turnaukseen. Suomi järjesti turnauksen loppumetreillä kolme jymy-yllätystä, kun se kaatoi neljän päivän sisällä Ruotsin, Venäjän ja Kanadan huimat NHL-ryhmät.

Lopputuloksena oli uskomaton saavutus. Nimet eivät painaneet vaakakupissa, kun Leijonat juhli maailmanmestaruutta.

– Tuollainen asetelma sopii Jukka Jaloselle, suomalaiselle jääkiekkoilulle ja pelitavalle. Leijonien helvetin kone on voimakkaammillaan silloin, kun jokainen pelaaja on äärimmäisen sitoutunut vaihdosta toiseen, Sihvonen kuvailee, kelaten aikajanaa taaksepäin:

– Jos miettii viime vuosia: sitoutuminen on laskenut kisa kisalta alaspäin ja se oli alimmillaan viime keväänä. Nyt palataan säännönmukaisen pelaamisen pariin. Tätä Leijonat-joukkuetta vastaan on vaikea pelata. Vastustaja joutuu joka ilta koville. Se on tämän Leijonat-joukkueen suurin vahvuus, Sihvonen näkee.

Sihvonen viittaa siihen, miten Leijonien joukkue puolustaa ydintään jämäkästi, eikä se tarjoa laatupaikkoja kaverille.

– Leijonien träppi ja puolustusalueen puolustuspelaaminen ovat kovalla tasolla. Leijonat puolustaa ydintä sitkeästi. Se on suorastaan taidetta välillä. Joukkue ikään kuin suostuu ottamaan hieman vastaan ja he iskevät yhdessä sen jälkeen. Kun jokainen sitoutuu, tuo tapa antaa mahdollisuuden voittaa joka ikisenä iltamana – myös puolivälierissä. Kaava on hyvin samanlainen kuin keväällä 2019. 2021 oli pikkuisen samaa, 2022 Leijonat lähti hyökkäämään ja 2023 oli pelkkää rallattelua. Nyt pelataan menestysreseptin pariin, Sihvonen perkaa isoa kuvaa.

Leijonat pelasi kevään MM-kisojen alla yhdeksän valmistavaa ottelua, joista se voitti kahdeksan. Sihvosen mukaan Suomen ainoa uhkakuva piilee juuri tässä taustassa.

– Onko kunnon ajoitus optimaalinen? Leijonat on pelannut koko valmistautumisprosessinsa ajan niin hyvää peliä, että onko tuo vähän hakusessa. Ehkä tämä joukkue tarvitsi uskoa jo etukäteen. Mutta tuo vähän mietityttää, Sihvonen mainitsee.

– Mutta se täytyy myöntää, että on ollut ilo katsoa Leijonien tekemistä. He ovat pelanneet hämmästyttävän hyvin jo tässä vaiheessa kevättä, Sihvonen päättää analyysinsä.  

Lue myös:

    Uusimmat