Pikkuleijonille ruma selkäsauna MM-kisoissa Espoossa – tässä on Suomen puolivälierävastus

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue eli Pikkuleijonat kärsi murskatappion MM-kotikisoissa Espoossa, kun se hävisi Yhdysvalloille 4–9. Suomi kohtaa puolivälierissä Ruotsin.

Pikkuleijonien ja Yhdysvaltojen pelin panos oli selvillä jo sillä hetkellä, kun kiekko tippui jäähän. Voittaja kohtaisi puolivälierissä Sveitsin ja häviäjä saisi vastaansa Ruotsin.

Suomi oli helisemässä erityisesti ottelun toisessa erässä, kun USA painoi kiekon viidesti isäntien nuottaan.

Tuomas Suoniemi, Mitja Jokinen ja Joona Saarelainen kuitenkin kavensivat tilannetta osumillaan.

James Hagens ja Trevor Connelly pahensivat entisestään Suomen kuilua kolmannen erän alkuhetkillä, kun USA siirtyi jo 8–3-johtoon. Tämä riitti Suomen valmennusjohdolle, joka vaihtoi Kiekko-Espoon torjujan Petteri Rimpisen pois maalilta. Hänen tilalleen Suomen tolppien väliin asteli Kim Saarinen (HPK).

Tuomas Suoniemi (Kiekko-Espoo) toi illan toisellaan Pikkuleijonat neljän maalin päähän. USA kuitenkin kuittasi tämän, kun Brodie Ziemer heilutti maaliverkkoja ylivoimalla. Tämä jäi myös ottelun viimeiseksi osumaksi.

Suomi pelaa oman puolivälieräottelunsa torstaina Espoossa.