Poliisi otti kiinni yli 200 palestiinalaisia tukenutta mielenosoittajaa yliopistolla Los Angelesissa

Suomalainen Sanna poliisin rynnäköstä yliopistomielenosoitukseen: "En ole koskaan tällaista miehitystä nähnyt" 2:49
Katso videolta suomalaisen Sannan kokemus poliisin rynnäköstä yliopistomielenosoitukseen

Palestiinalaisia tukevia mielenosoituksia on ollut yliopistoilla ympäri Yhdysvaltoja viime viikkoina. Kaikkiaan poliisi on ottanut kahden viime viikon aikana kiinni yli 2 000 ihmistä.

Yhdysvalloissa poliisi on ottanut kiinni yli 200 mielenosoittajaa UCLA-yliopistolla Los Angelesissa. Poliisi hajotti yliopistolla olleen palestiinalaisia tukevan mielenosoituksen.

Tilanne äityi jo tiistaina väkivaltaiseksi, kun vastamielenosoittajat hyökkäsivät palestiinalaisia tukeneiden opiskelijoiden kimppuun.

Yliopisto ilmoitti, että tunnit järjestetään etäopetuksena torstain lisäksi myös perjantaina.

Palestiinalaisia tukevia mielenosoituksia on ollut yliopistoilla ympäri Yhdysvaltoja viime viikkoina. Kaikkiaan poliisi on ottanut kahden viime viikon aikana kiinni yli 2  000 ihmistä.

Biden peräänkuulutti järjestyksen säilyttämistä

Presidentti Joe Biden kehotti torstaina mielenosoittajia hillitsemään protesteja kampuksilla ympäri maata.

–  Järjestyksen on säilyttävä, Biden sanoi televisioidussa puheessaan Valkoisesta talosta.

Presidentti lisäsi, ettei Yhdysvallat ole autoritaarinen valtio, jossa ihmisiä vaiennettaisiin. Hän varoitti kuitenkin, ettei juutalaisvastaisuudella tai vihapuheella ole sijaa yliopistoilla Yhdysvalloissa.

Los Angelesin viranomaisia ehdittiin kritisoida hitaasta toiminnasta tiistaisten yhteenottojen jälkeen. Poliisi ja muut viranomaiset olivat laajasti läsnä torstaina. Kuvissa näkyi, miten kuormurit tyhjensivät mielenosoittajien aluetta. UCLA:n rehtori Gene Block totesi, että 300 opiskelijaa poistui itse ja noin 200, jotka vastustivat mielenosoituksen hajottamista, otettiin kiinni.

Gazaa ja palestiinalaisia tukevia mielenosoituksia on ollut noin 40:llä eri kampuksella huhtikuusta lähtien.

Esimerkiksi New Yorkissa kiinniotetuista noin 300 ihmisestä liki puolet olivat pormestarin hallinnon mukaan muita kuin opinahjoihin liittyviä henkilöitä.

Lue myös:

    Uusimmat