Ratkesiko snookerin MM-finaali tähän? Massiivinen hetki päätti pelipäivän – "Paljon jännitystä"

Snookerin MM-finaalin sunnuntain iltapelijakson päättänyt pussitus saattoi olla kullanarvoinen Kyren Wilsonille. Englantilaispelaaja johtaa walesilaista Jak Jonesia erin 11–6 ennen turnauksen päätöspäivää.

Kun mestaruuteen vaaditaan 18 erävoittoa, sillä, johdatko 11–6 vai 10–7 ennen päätöspäivää, on valtava merkitys.

Wilson punnersi sunnuntai-illan viimeisen erän nimiinsä, vaikka tarvitsi siihen yhden onnistuneen snookerin Jonesin 64 pisteen sarjan jälkeen. Ratkaisu tuli viimeisellä mustalla pallolla, jota kaksikko pyöritteli pöydällä minuuttikaupalla. Myös Jones pääsi yrittämään pussitusta, mutta lopulta Wilson tuuppasi mustan pitkällä lyönnillä kulmaan ja tuuletti (video alla).

– Jak pelasi todella hyvin tänä iltana. Kyse ei ole ainoastaan tuloksesta, vaan myös siitä, miten voitin erän. Siellä (pöydän ympärillä) oli paljon jännitystä, Wilson kommentoi BBC:lle viitaten huimaan 17. erään.

– Olen ylpeä siitä, miten pidin pelini kasassa. Olin päättänyt, että haluan päästä 11 voitettuun erään iltajaksossa, kun olin seitsemässä (päiväsession jälkeen). Rakastan jokaista minuuttia tuolla, MM-finaalin vuonna 2020 hävinnyt Wilson summasi.

Loppuottelun avausjakso oli Wilsonin näytöstä, kun hän karkasi 7–1-johtoon nakuttamalla muun muassa 129:n, 125:n ja 90 pisteen sarjat.

Kisojen sensaatiopelaaja Jones kuitenkin heräsi taisteluun illalla. Hän vei jakson 5–4-lukemin, mutta Wilson iski isoimmat pistesarjat (125 ja 122).

MM-finaali pelataan päätökseen maanantaina. Kello 15 alkavassa sessiossa pelataan tarvittaessa kahdeksan erää ja kello 21 starttaavassa jaksossa loput kymmenen.