Stigalta ja jenkkipojilta kyytiä Pikkuleijonille – Konsta Helenius kasvatti jäätävää saldoaan

Suomen alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue on ollut helisemässä tiistain MM-ottelussa USA:ta vastaan. Jenkit johtivat Espoossa pelattavaa taistoa kahden erän jälkeen 6–3.

Suomea on kurittanut erityisesti Stiga, Teddy Stiga, joka vastasi Yhdysvaltojen 0–1-, 0–2- ja 0–3-maaleista.

Tuomas Suoniemi (Kiekko-Espoo) toi Suomen kahden maalin päähän, mutta jenkit etenivät uudelleen kolmen maalin karkumatkalle Kamil Bednarikin osuman avulla.

Suomi osui uudelleen erän puolen välin tuntumassa, kun Mikkelin Jukureista tuttu junnutähti Konsta Helenius rakenteli upean osuman. Helenius jakoi loistosyötön, mistä TPS-puolustaja Mitja Jokinen painoi kiekon verkkoon.

Helenius, 17, kasvatti samalla turnaussaldoaan, kun hän nappasi jo seitsemännen syöttöpisteensä (4 ottelua, 0+7).

Suomen kurimus kuitenkin jatkui, kun James Hagens osui kahdesti.

KalPa-hyökkääjä Joona Saarelainen kavensi tilannetta erän lopulla Jokisen syötöstä. Tällä kaudella TPS:n U20-joukkueessa pelannut Jokinen, 18, on nakuttanut illan ottelussa jo tehot 1+2.

Ottelun voittaja kohtaa puolivälierissä Sveitsin. Häviäjä saa vastaansa Ruotsin. Puolivälierät pelataan torstaina Espoossa ja Vantaalla.