Vaalimainoksia ripustanut saksalaismeppi piestiin sairaalakuntoon

Saksalainen europarlamentaarikko Matthias Ecke on pahoinpidelty raa'asti eilen illalla Dresdenissä itäisessä Saksassa, poliisi kertoo. 

Päähallituspuolue SPD:tä edustava Ecke oli avustajiensa kanssa ripustamassa vaalimainoksia, kun neljä tuntematonta miestä saapui paikalle, solvasi Eckeä ja hakkasi hänet sairaalakuntoon.

Poliisi epäilee pahoinpitelyn motiivia poliittiseksi. SPD syytti tiedotteessaan pahoinpitelystä äärioikeistopuolue AfD:n kannattajia.

Ecke, 41, loukkaantui pahoinpitelyssä vakavasti, ja hänet leikattiin sairaalassa. Bild-lehden mukaan Eckeltä murtui pahoinpitelyssä luita ja hänen täytyy jäädä sairaalaan toipumaan ainakin viikoksi.

Saksan yleisradion alueellisen uutisohjelman Tagesschaun mukaan myös muita SPD:n aktiiveja häirittiin Dresdenissä samana iltana, minkä lisäksi puolueen vaalijulisteita tärveltiin. Ohjelman mukaan mahdollisesti samat tekijät hyökkäsivät hieman aiemmin myös vihreiden vaalijulistetta ripustaneen miehen kimppuun. Hän selväsi hyökkäyksestä lievin vammoin.

Dresden on AfD:n ydinkannatusaluetta. Kaupunki on saanut kyseenalaista mainetta muun muassa islaminvastaisen Pegida-liikkeen alkukotina.

Ecke on SPD:n kärkiehdokas Saksin osavaltiossa tulevissa EU-vaaleissa.

Lue myös:

    Uusimmat