Valtteri Bottas ärsyyntyi – Sauberilta lisää lunta tupaan

Valtteri Bottas sai yllätyksekseen kuulla Miamiin saapuessaan, että F1-talli Sauber oli vaihtanut hänen kisainsinöörinsä Alex Chanin muihin tehtäviin.

Bottas oli F1i.comin mukaan selvästi tuohtunut tiiminsä toiminnasta torstain lehdistötilaisuudessa.

– Tuosta pitäisi kysyä tiimiltä. Se oli aika äkillinen muutos, Bottas selvitti.

– Tämä on tietysti vielä sprinttiviikonloppu, joten uuden kaverin kanssa työskentelystä ei tule helppoa, mutta yritän saada siitä parhaan irti.

Bottas uskoo, että Chanin lähtö oli osa tiimin uudelleenrakennusta.

– Joitain ihmisiä lähtee, joitain tulee. Ja monet niistä päätöksistä eivät tietenkään ole minun käsissäni. En tee niitä päätöksiä.

Bottaksen kausi Sauberilla on käynnistynyt ilman pistesuorituksia. Kiinan GP:ssä suomalaiskuski ylsi kuitenkin aika-ajossa kymmenen parhaan joukkoon.

Bottas saa todennäköisesti tehdä tilaa ensi kaudeksi talliin liittyvälle Nico Hülkenbergille. Huhut ovat tuomassa myös Carlos Sainzia sisään, kun Audi ottaa tiimissä ennen pitkää ohjat.

– Ajoitus oli melko aikainen ja se oli vähän yllättävää, Bottas sanoi Hülkenbergin sopimuksesta.

– Kuskimarkkinat ovat alkaneet liikehtiä, joten se kävi toisaalta myös järkeen. Hän on saksalainen, ja Audi on tehnyt aika selväksi, että he haluavat saksalaisen kuskin. Katsotaan, mitä tapahtuu seuraavaksi.

– Minä olen puhunut useamman tiimin kanssa. Jotkut keskustelut ovat edenneet enemmän kuin toiset, Bottas kommentoi tilannettaan.

Lue myös:

    Uusimmat