Veikkausliigassa pysäyttämätöntä menoa: "Saimme pari maalia putkeen, ja peli oli ohi"

Vaasan Palloseura kaatoi FC Lahden perjantaina kotikentällään Hietalahdessa maalein 3–0 ja jatkaa ilman tappioita jalkapallon Veikkausliigassa.

Ottelu pysyi maalittomana reilut 50 minuuttia, minkä jälkeen VPS naulasi ottelun nopeasti edukseen.

Kauden kolmannen maalinsa iskenyt VPS-hyökkääjä Teemu Hytönen, 21, aloitti maalitalkoot 54. minuutilla, minkä jälkeen tanskalaishyökkääjä Mads Borchers iski pallon verkkoon kahdesti, joista toisen rangaistuspilkulta.

Maaliton tasapeli oli vaihtunut VPS:n kolmen maalin johtoasemaan kymmenessä minuutissa. Hytönen koki, että joukkueen peli kulki hyvin jo avauspuoliajalla, mutta tulos jäi uupumaan.

– Puoliajalla päätimme, että kunhan jatkamme samaan malliin, tuloskin tulee. Saimme pari maalia putkeen, ja peli oli ohi, Hytönen summasi.

Hän pelasi jo viime kaudella hajaminuutteja jalkapalloliigassa, mutta oli tämän kauden ensimmäisessä pelissä ensi kertaa VPS:n avauskokoonpanossa ja venytti maaliverkkoa heti.

– Yritin saada avausottelussa hyvän pelin alle, enkä niinkään miettinyt, että olisi pakko tehdä heti maali. Oli mahtavaa, että ensimmäinen maali tuli kuitenkin heti siihen alkuun, Hytönen sanoi.

FC Lahden kausi on alkanut mollivoittoisesti. Lahtelaiset ovat raapineet kaksi tasapeliä, mutta tehneet viidessä pelissä vain yhden maalin.

– Viimeisellä kolmanneksella tarvitaan vielä paljon lisää uhkaa, Lahden päävalmentaja Toni Lindberg vaati.