Venäjä iski Itä-Ukrainaan – ainakin kolme kuollut: Ukraina sanoo pudottaneensa useita lennokkeja

Ukrainan itäosassa ainakin kolme ihmistä on kuollut ja kymmenkunta haavoittunut Venäjän raketti- ja lennokkihyökkäyksissä, kertovat viranomaiset.

Taloon osunut rakettihyökkäys tappoi kaksi ihmistä Pokrovskissa, kun taas Harkovaan tehty lennokkihyökkäys haavoitti useita. Monatshynivkaan tehdyssä iskussa kuoli iäkäs nainen. Ukrainan armeijan mukaan Venäjä hyökkäsi Ukrainaan yhteensä 24 lennokilla, joista ilmatorjunta pudotti yhtä lukuun ottamatta kaikki.

Sekä Ukrainassa että Venäjällä on vietetty sunnuntaina ortodoksista pääsiäistä. Ukrainan presidentti Volodymyr Zelenskyi julkaisi tänään videoviestin Pyhän Sofian katedraalista Kiovan keskustasta.

– Uskomme, että Jumalalla on olkapäällään arvomerkki, jossa on Ukrainan lippu. Koska meillä on tällainen liittolainen, elämä tulee varmasti voittamaan kuoleman, Zelenskyi sanoi.

Venäjän presidentti Vladimir Putin ei pääsiäisviestissään patriarkka Kirillille maininnut suoraan Ukrainan sotaa, mutta kiitti tätä yhteistyöstä aikana "jolloin meidän on tärkeää yhdistää pyrkimyksemme isänmaan vakaan kehityksen ja vahvistamisen vuoksi".

Patriarkka Kirill johtaa Venäjän ortodoksikirkkoa ja on tukenut voimakkaasti maan hyökkäystä Ukrainaan.

Juttua päivitetty 5.5.2024 kello 20.36 uhrien määrällä.

Lue myös:

    Uusimmat