Verstappen täräytti päin tolppaa – näin hollantilaisen varma voitto karkasi Norrisille

Max Verstappen ajoi yllättäen vasta toiseksi Miamin GP-kisassa. Hollantilaisen oma virhe sekä turva-auton radalle tuonut kolari nostivat Lando Norrisin uransa ensimmäiseen voittoon.

Verstappen kiihdytti heti lähdöstä kärkeen, minkä jälkeen Miamin GP-kisa vaikutti jo voiton osalta ratkenneen, sillä Verstappen on tällä kaudella ollut jopa viime kautta ylivoimaisempi.

Mutta hänen oma virheensä käynnisti tapahtumat, jotka tiputtivat hänet voittajakorokeelta.

Verstappen ajoi shikaanin suoraksi reilun 20 kierroksen jälkeen ja kolasi samalla muovitolpan pois paikaltaan. Oranssi muovitolppa kulki Verstappenin auton keulassa hyvän matkaa, ennen kuin se lensi hollantilaisen yli ja jäi radalle pahaan paikkaan.

Voit katso videon Verstappen tunaroinnista tästä linkistä.

Verstappenin virheen seurauksena virtuaalinen turva-auto tuli radalle, ja ratahenkilökunta kävi noutamassa muovitolpan pois. Turva-auton aikana Kevin Magnussen, Esteban Ocon ja Fernando Alonso kävivät varikolla, mikä osoittautui ratkaisevaksi jatkon kannalta.

Turva-auton loputtua Verstappen ja muut kärkikuljettajat kävivät varikolla, mikä nosti yllättäen Lando Norrisin kärkipaikalle, mutta tässä vaiheessa hän ei ollut vielä käynyt renkaidenvaihdossa.

Juuri brittikuljettajan kannalta sopivaan aikaan sattui kolari, joka muutti lopullisesti kilpailun kulun. Virtuaalisen turva-auton aikana varikolla käynyt Kevin Magnussen oli tipahtanut Williamsin Logan Sargeantin taakse, ja kaksikko kolaroi kunnolla.

Jos upotus ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.

Kolari oli sen verran raju, että varsinainen turva-auto jouduttiin ottamaan radalle. Norris hyödynsi tilaisuutensa, kävi varikolla voittaen rutkasti aikaa ja nousi kilpailun kärkeen ohi hollantilaisen.

Verstappen hyökkäsi heti Norrisin kimppuun turva-auton lähdettyä radalta, mutta McLaren-kuljettaja onnistui pitämään hollantilaisen takanaan. Verstappenilta nähtiin sen jälkeen pieni virhe, minkä jälkeen Norris latasi kaasun pohjaan ja kasvatti eron tarpeeksi isoksi, ettei Verstappen saanut avattua takasiipeään.

Lopulta Norrris piti hyvää vauhtia ja  kaasutteli uransa avausvoittoon yli seitsemän sekunnin turvin ennen hollantilaista.

Verstappen antoi tunnustusta McLaren-tallille ja brittikuljettajalle.

– Varikkopysähdyksen jälkeen kuulin McLarenin kierrosajat, ja ajattelin, että se oli "melko nopeaa". Kun vaihdoimme kovalle renkaalle, heillä oli enemän vauhtia. Ja varsinkin Lando, hän suorastaan lensi, Verstappen sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat