31-vuotiaan jääkiekkoilijan kuolema järkyttää: "Tuntuu epätodelliselta"

31-vuotiaana kuolleen norjalaisjääkiekkoilija Alexander Reichenbergin entiset kollegat ovat ottaneet suru-uutisen vastaan raskain sydämin. 

Reichenbergin kasvattiseura Lillehammer, jossa hän oli viimeisimmäksi pelannut, tiedotti suru-uutisesta tänään sunnuntaina.

Reichenberg pelasi urallaan Norjan maajoukkueessa kaksissa MM-kisoissa (2017 ja 2019) sekä Pyoengchangin olympialaisissa 2018. Slovakian MM-turnauksessa 2019 hyökkääjä naputti seitsemän otteluun komeat viisi (2+3) tehopistettä.

Ruotsin pääsarjassa SHL:ssä mies pelasi Färjestadissa osan kaudesta 2018–19 ja Oskarshamnissa osan sesongista 2019–20.

Färjestadin nykyinen kapteeni, Ruotsin maajoukkuehyökkääjä Linus Johansson, sanoi, että hänen sydämensä särkyi suru-uutisesta.

– Pelasin hänen kanssaan Färjestadissa, mutta tapasin hänet myös Norjassa ja olin läsnä, kun hänet värvättiin Färjestadiin. Tunnen oloni surullisimmaksi nyt saatuani uutisen tietooni, Johansson kommentoi Expressenin mukaan.

Reichenberg oli Johanssonin mukaan joukkueessa "uskomattoman hauska jätkä".

– Hän vitsaili paljon, ja muistan, että hänen itseluottamuksensa oli erittäin korkealla. Hän uskoi itseensä lujasti.

Ruotsalais-saksalainen hyökkääjä Johannes Salmonsson lukeutui puolestaan Reichenbergin joukkuekavereihin Oskarshamnissa.

– Olen järkyttynyt, tämä tuntuu epätodelliselta. Muistan hänet iloisena ja mukavana jätkänä yhteiseltä ajaltamme Oskarshamnissa, hän kuvaili.

"Tämän tuntee koko kehossa"

Reichenbergin kanssa Norjan maajoukkueessa pelannut Storhamarin nykyinen kapteeni Patrick Thoresen luonnehti uutista "uskomattoman surulliseksi".

– Tutustuin "Reichiin" maajoukkueen kautta. Muistan hänet iloisena, positiivisena ja mukavana jätkänä jään ulkopuolella. Parhaimmillaan hän oli korkean kansainvälisen tason pelaaja jäällä, Thoresen sanaili Aftonbladetin mukaan

Nykyisin Norjan pääsarjassa Frisk Askeria valmentava Norjan maajoukkueen entinen päävalmentaja Roy Johansen sanoi Reichenbergin lähteneen liian aikaisin.

– Uskomattoman surullista, tämän tuntee koko kehossa. Hän oli fantastinen jääkiekkoilija, joka palasi kotiin Lillehammeriin (vuonna 2021) ja pelasi nyt todella hyvän kauden. Kuulin, että hän oli saanut tarjouksia useilta eurooppalaisilta seuroilta, Johansen luotaili.

– Hän oli useita kertoja maajoukkueessa ja loi hyvän uran, kaikki tuntevat hänet positiivisena jätkänä.

Lue myös:

    Uusimmat