Aftonbladet: Mafia aikoo levittää "zombiehuumeen" Eurooppaan – "Kysymys ei ole siitä, tuleeko se, vaan milloin se tulee"

Pysäyttävää kuvaa Yhdysvalloista – tätä fentanyyli saa aikaiseksi 0:41
Pysäyttävää kuvaa Yhdysvalloista – tätä fentanyyli saa aikaiseksi.

Italian tiedustelupalvelut kertovat mafian suunnittelevan fentanyylin tuomista Euroopan markkinoille.

Italian tiedustelupalvelut varoittavat, että mafia suunnittelee tappavan huumeen tuomista Eurooppaan, uutisoi Aftonbladet. Kyseessä on fentanyyli, joka tunnetaan myös "zombiehuumeena. Se on yli 50 kertaa vahvempaa kuin heroiini.

Fentanyyli on aiheuttanut tiettävästi Yhdysvalloissa yli 250 000 huumekuolemaa ja zombie-huumeen käyttö on johtanut Yhdysvalloissa epidemiaan. Nyt Italian viranomaiset ovat paljastaneet, että Camorran ja Calabrian mafiajärjestö ´Ndrangheta on osoittanut kiinnostusta huumeen tuomisesta Eurooppaan. 

Aftonbladetin mukaan Italian presidentti on julkaissut kansallisen suunnitelman zombie-huumeen torjumiseksi.

Kansainvälisen huumausainevalvontalautakunnan (INCB) edustajan mukaan huume saavuttaa Euroopan.

– Kysymys ei ole siitä tuleeko se, vaan milloin se tulee. Euroopan hallitukset ovat tietoisia siitä, INCB:n edustaja Pierre Lapaque sanoo.

Fentanyyliä on pitkään käytetty terveydenhuollossa kipulääkkeenä. Kyseinen opioidi on muun muassa 100 kertaa voimakkaampaa kuin kipulääkkeenä tunnettu morfiini. Kolmen milligramman annos fentanyyliä riittää tappamaan ihmisen. 

Usein fentanyyliä sekoitetaan muihin huumeisiin, jolloin huumeiden käyttäjät eivät tiedä ottaneensa sitä.

Fentanyylin kerrotaan aiheuttavan muun muassa voimakasta sekavuutta, uneliaisuutta ja huimausta. Väärinkäytössä yliannostuksen riski on suuri ja kuolemaan johtava hengityslama voi ilmaantua nopeasti johtuen huumeen voimakkuudesta.

Lue myös:

    Uusimmat