Aleksander Barkov mätti jättitehot!

Aleksander Barkov hirmuvireessä: Neljä tehopistettä murskavoitossa 1:28
Aleksander Barkov hirmuvireessä: Neljä tehopistettä murskavoitossa (Video: NHL.com)

Jääkiekon NHL:ssä Florida Panthers kaatoi kotijäällään Boston Bruinsin pudotuspelien toisella kierroksella selvin lukemin 6–1 ja tasoitti ottelusarjan voitot 1–1:een.

Floridan suomalaiskippari Aleksander Barkov kirjautti ottelusta tehot 2+2. Barkov teki joukkueensa toisen ja viidennen maalin, sekä syötti maalit neljä ja kuusi.

Muista Floridan suomalaisista tehoille pääsivät Eetu Luostarinen ja Anton Lundell. Luostarinen teki joukkueensa 4–1-maalin, kun taas Lundell oli syöttämässä Gustav Forslingin 3–1-osumaa.

Barkov on ehtinyt tehdä tämän kevään pudotuspeleissä nyt jo neljä maalia, minkä lisäksi hänen tililleen on kilahtanut kaikkiaan kuusi syöttöpistettä.

Floridan maalivahti Sergei Bobrovski pelasi keskiviikkona täyden 60-minuuttisen ja torjui yhteensä 14 kertaa. Jeremy Swayman ehti puolestaan olla Bostonin maalilla reilut 41 minuuttia ennen kuin hänet otettiin vaihtoon ja tilalle tuli Linus Ullmark. Swayman ehti vahtivuoronsa aikana päästää läpi neljä laukausta.

Kolmannen erän loppupuolella nähtiin myös pistehirmujen välinen tappelu, kun Bostonin David Pastrnak ja Floridan Matthew Tkachuk mättivät toisiaan nyrkein.

Boston laukoi Floridan maalia kohden kaikkiaan 15 kertaa, kun taas Floridalle laukauksia kertyi 33.

Joukkueet kohtaavat seuraavaksi Bostonissa perjantaina. Jatkopaikka irtoaa neljällä voitolla.