Antti Ruuskasen ura ohi – kertoi yllätysratkaisustaan Kalevan kisojen yleisön edessä

Antti Ruuskanen lopettaa uransa, kolmiloikkaajien tilanne aiheuttaa närää – tässä Kalevan kisojen kuumat perunat 6:37
MTV Uutiset Live: Antti Ruuskanen lopettaa uransa.

Antti Ruuskanen on lopettanut uransa keihäänheittäjänä. Moninkertainen arvokisamitalisti päätti keihäsuransa Kalevan kisojen yleisön edessä tehdyllä esiintymisellä.

Ruuskanen ei heittänyt keihästä Tampereella, mutta esiintyi kuitenkin Kalevan kisojen yleisölle järjestetyssä yllätysseremoniassa.

Mikrofoniin puhunut Ruuskanen, 37, kertoi lopettaneensa uransa keihäänheittäjänä. Kukituksen jälkeen pielaveteläinen kannettiin Ratinan stadionin pääkatsomon edestä kultatuolissa median haastateltavaksi.

Ruuskanen voitti urallaan kolme aikuisten arvokisamitalia keihäänheitossa: hopeaa Lontoon olympialaisissa 2012, EM-kultaa Zürichissä 2014 ja EM-pronssia Amsterdamissa 2016.

Ruuskanen yritti täksi kaudeksi vielä paluuta loukkaantumisten jälkeen ja paikkaa Tokion olympialaisissa, mutta ei päässyt kuitenkaan kunnolliseen heittokuntoon.

Ruuskanen kertoi Ylelle, että Kalevan kisojen alla heittokädessä ilmenneet vaivat johtivat päätökseen kauden paketoimisesta. Samalla päättyi myös menestyksekäs ura.

– Harmittaa kovasti, tähän kauteen satsattiin kunnolla ja tavoitteena oli pärjätä olympialaisissa … Ristiriitaiset tunteet – harmitus ja haikeus, mutta samalla myös helpotus, Ruuskanen kuvaili tuntemuksiaan Ylelle.

Lue myös:

    Uusimmat