Ari Vallin antoi palaa törkytempusta Tappara-vahtiin: "Jos minä olisin pelaajana tuolla"

MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!" 1:42
MTV Urheilun asiantuntijat Annina Rajahuhta ja Ari Vallin kommentoivat suorin sanoin törkytemppua. Näet tältä videolta, miten Pelicans-puolustaja Saku Salminen ajoi Tappara-maalivahti Christian Heljangon kumoon.

MTV Urheilun asiantuntija Ari Vallin sanoi, että jos hän olisi Tappara-puolustaja, hänellä olisi kiehahtanut pahasti yli Pelicansin Saku Salmisen törkeästä tempusta. Salminen niittasi Tappara-maalivahti Christian Heljangon rumasti kumoon jääkiekon SM-liigan kolmannessa loppuottelussa.

Pelicans-puolustaja Salminen ajoi kolmannessa erässä Heljangon päälle, kun tähtiveskari oli pelannut juuri kiekon pois Tappara-maalin takaa. Heljangon kypärä lensi pois päästä, ja maalivahti jäi toviksi makaamaan jään pintaan.

Salminen passitettiin estämisestä suihkuun.

MTV Urheilun asiantuntija Annina Rajahuhta huomioi, että Salmisella olisi ollut mahdollisuus väistää kontakti Heljankoon.

– Hän kyllä tietää, mitä tekee, Rajahuhta sanoi.

Ulosajo oli Rajahuhdan sanoin "ihan oikeutettu tuomio".

– Sinä et vain voi pelata noin tuossa tilanteessa.

Salmisella aukesi naama tilanteen yhteydessä, ja Tappara-puolustaja Olli Juolevi heitti hänet vielä jäähän. Ari Vallin ei säästellyt sanoissaan.

– Kyllä tuosta pitää vähän maksaakin hintaa, jos tuollaisen tempun menet pelissä tekemään, Vallin paahtoi.

Asiantuntija kuvasi tapausta "törkeäksi".

– Jos minä olisin pelaajana tuolla ollut Tappara-nutussa pakkina, minulla olisi kiehahtanut niin yli kuin voi kiehahtaa. 

Katso tilanne ja kuuntele asiantuntijoiden kommentit ylälaidan videolta. Alla kommenttinsa episodista antaa kaukalon laidalta Siim Liivik.

Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä 0:38
Siim Liivik: "Kyllähän Salminen tiesi, mitä se on tekemässä."

Tampereella tahkottava loppuottelu eteni jatkoerään 1–1-tasatilanteessa. Finaalisarja on ennen tätä iltaa Tapparalle voitoin 2–0.

Lue myös:

    Uusimmat