Barcelona-konkarin rujo moka kostautui – Real Madrid on mestari

Barcelonan Sergi Robertolta karmea virhe – Gironan vaihtomies kuritti ensimmäisellä kosketuksella 1:51
Katso: Tämä Gironan 2–2-tasoitus Barcelonaa vastaan riitti sinetöimään Real Madridin mestaruuden. Barcelona-konkari Sergi Roberton harhasyöttö kostautui karmaisevalla tavalla.

Kun Girona voitti tänään lauantaina Barcelonan Espanjan jalkapalloliigassa maalein 4–2, Real Madridin mestaruus varmistui. Kauden sensaatioseura Girona varmisti puolestaan paikkansa Mestarien liigaan.

Barcelona olisi tarvinnut voiton pitääkseen teoreettiset mestaruusmahdollisuudet voimassa. Se johtikin vierasottelussaan Gironaa ensin 1–0 ja sitten 2–1, mutta juuri vaihdosta sisään tullut Portu maalasi isännät tasoihin ensimmäisellä kosketuksellaan 65. minuutilla.

Osumaa edelsi Barcelona-konkari Sergi Roberton huolimaton syöttö alas. Gironan Artem Dovbyk pääsi Barcelonan kannalta halvasti pelivälineeseen. Hän pelasi sen maalille Portulle, joka napsautti kuulan sisään.

Näet osuman ylälaidan videolta.

Miguel Gutierrez vei myöhemmin Gironan johtoon, ja Portu maalasi matsissa vielä toistamiseen.

Dovbyk oli tehnyt Gironalle aiemmin 1–1-tasoituksen. Barcelonalle maalasivat Andreas Christensen ja rangaistuspotkusta osunut Robert Lewandowski.

Real Madrid on nyt tavoittamattomassa johdossa La Ligan kärjessä. Kauden yllättäjä Girona nousi pisteellä Barcelonan ohi kakkospaikalle ja varmisti voitolla pääsyn ensi kauden Mestarien liigaan ensimmäistä kertaa seuran historiassa. Se ei ole aiemmin pelannut lainkaan europelejä.

Realilla on 87, Gironalla 74 ja Barcelonalla 73 pistettä. Kullakin kärkikolmikon joukkueella on vielä neljä ottelua jäljellä.

Espanjan miesten pääsarjan mestaruus on Real Madridille 36:s. Sillä on eniten maan jalkapallomestaruuksia.

Lue myös:

    Uusimmat