Ellen Jokikunnas taltioi Jari-puolisonsa kanssa elämäänsä Italiassa: "Olin perumassa, etten uskallakaan"

Näin Ellen Jokikunnas ja Jari-puoliso häätivät rottaperheen Italian-kotinsa hellan sisältä 1:48
Näin Ellen ja Jari häätivät rottaperheen hellansa sisältä Italian-kodissaan!

Juontaja Ellen Jokikunnakselle uuteen rooliin hyppääminen Unelmia Italiassa -ohjelmassa oli todella jännittävää. Sarja on hyvin realistinen kuvaus Jokikunnaksen ja tämän Jari-puolison yhdestä elämänvaiheesta niin hyvässä kuin pahassa. 

Unelmia Italiassa -sarjassa juontaja Ellen Jokikunnas  ja hänen aviopuolisonsa Jari remontoivat kakkoskotiaan Italiassa. Ohjelma alkoi MTV Katsomossa 11. huhtikuuta. 

Remontissa on ollut hetken aikaa suvantovaihe, kun sopimukset odottivat päivittämistään, mutta nyt tilanne näyttää Jarin mukaan jo valoisalta. 

Pariskunnan talo sijaitsee Puglian alueella Italian kaakkoisosassa. 

– Jo muutamia vuosia sitten olimme ensimmäisiä kertoja näillä alueilla katsomassa taloja. Olimme vuosikausia tsekanneet kiinteistöjä täälläpäin ja katsoneet kaikki YouTube-videot, jotka kertoivat talon ostamisesta Italiasta, byrokratiasta ja remonttiohjelmista, Ellen kertoi MTV Uutisille.

Katso alla olevalta videolta, miltä Italian-kakkoskodissa näytti ennen remontin alkua.

Tältä Ellen Jokikunnaksen ja Jari-puolison Italian-koti näytti ennen remontin aloittamista 2:48

– On paljon ohjelmia, joissa ei näytetä asioita, niin mietimme, mitä jos taltioisimme oman juttumme ja tekisimme siitä ohjelman. Olemme adoptioprosessissa, niin halusimme näyttää myös tulevalle lapsellemme sitten joskus, että mitä olemme puuhanneet ennen hänen saapumistaan, Ellen jatkoi.

Ohjelman tekeminen ja uuteen rooliin hyppääminen oli etenkin Ellenille todella jännittävää. 

– Ihmiset tuntevat minut 26 vuoden ajalta toimittajana ja juontajana, joka nostaa muiden ihmisten tarinoita esille. Hyppääminen siitä rooliin, että yhtäkkiä otan kameran mukaan, kun purskahtelen itkuun turhautumistani remonttityömaalla tai terveyden menettämisen osalta, niin se oli todella iso kriisikin alkuvaiheessa. Olin aika alkuvaiheessa jo perumassa, etten uskallakaan. Mutta hyvä, että uskalsin. Onhan se kiva tallentaa elämästään jokin vaihe, ja jälkikäteen katsoa, että olimmeko tuollaisia, Ellen kertoi. 

– Tämä on henkilökohtainen tuotanto ja hyvin realistinen kuvaus niin hyvässä kuin pahassa. Olemme kuvanneet todella paljon kahdestaan, mikä on ollut helpottava elementti siinä, ettei ole tarvinnut jännittää kuvausryhmää. Toki meillä on ollut paikalla myös kuvausryhmä, joka on onneksi suhtautunut minuun niin, etten ole tv-esiintyjä, ja ovat avittaneet minua silkkihansikkain eteenpäin tässä kaikessa, Jari jatkoi. 

Ellen ja Jari valitsivat kuvausryhmänsä itse. Kuvaajana on ihminen, jonka kanssa Ellen on tehnyt vuosia töitä, ja jonka kanssa molemmat ovat ystävystyneet. 

– Kaikki ne muutamat ihmiset, jotka ovat olleet tässä mukana, niin olemme saaneet olla heitä valitsemassa, koska puhutaan kuitenkin aika sensitiivisistä asioista: adoptioprosessista, terveydestä ja kaikista kipeistä asioista, niin emme halunneet tehdä kenenkään kanssa, jota ujostelisimme tai pelkäisimme, Ellen kertoi.

”Karsea vaihe meneillään”

Jo viime syksynä Italian-talossa piti aloittaa viemäröinti-, putki- ja sähkötyöt, mutta ne ovat alkaneet vasta nyt keväällä 2024. 

– Voit kuvitella, kun olemme repineet seinät ja lattiat auki, niin näyttää siltä, ettemme ole saaneet aikaiseksi mitään, vaikka olemme viime kesänä ja syksynä saaneet valtavasti aikaiseksi. Todella karsea vaihe meneillään, mutta kohta on nättiä. Hommaa on kuitenkin loputtomasti, Ellen kertoi.

– Jos aikaisemmin on naureskeltu sitä, että remontti ja asuntolaina tulevat kestämään loppuelämän, niin nyt siitä on jäänyt nauru pois ja olemme todenneet, että näin se vain on, Jari jatkoi huvittuneena. 

Jos remontti saataisiinkin kesällä valmiiksi talon sisällä, niin sen jälkeen on vuorossa ulkokeittiön rakentaminen, pergoloiden ja pihan rakentaminen sekä eläkehaaveissa vielä uima-allas. 

Puglian alueen trullitalot ovat Unescon suojelemia, eikä niitä oikein voi verrata peruskiinteistöjen hintatasoon. Etelä-Italian hintataso on kuitenkin edullisempi kuin Pohjois-Italiassa tai Suomessa. Uusia trullitaloja ei saa enää rakentaa, mutta vanhoja voi restauroida. Tällaisia taloja on tietty määrä vielä olemassa, joten talo nostaa kiinteistön arvoa oli se sitten missä kunnossa tahansa. 

– Sellaisetkin trullitalot, joissa on puolet katoista romahtanut sisälle, saattavat olla kohtuuttoman kalliita. Vuosien etsinnän tuloksena onnistuimme kuitenkin löytämään ison talon, jossa runko on periaatteessa aika hyvässä kunnossa. Saimme talon muuhun hintatasoon nähden todella edullisesti, Ellen kertoi. 

Kaksikko ei kuitenkaan ole muuttamassa pysyvästi Italiaan, vaan he asuvat ja työskentelevät pääosin Suomessa. Vuonna 2023 he pystyivät kuitenkin olemaan enemmän tai vähemmän kahdeksan kuukautta saapasmaassa. 

– Sen mukaan, miten mahdollisuus on, olemme Italiassa. Pyrimme siihen, että pystymme työskentelemään etänä kummasta paikasta tahansa. Jännä nähdä, mihin se asettuu. Nyt on elettynä kuherruskuukausi, ja olemme pystyneet olemaan todella paljon Italiassa. Tämä vuosi tulee olemaan enemmän kahden kodin elämää, Jari tiivisti.

Unelmia Italiassa alkoi MTV Katsomossa to 11.4. Ensimmäisellä viikolla julkaistaan kolme jaksoa, jonka jälkeen kaksi jaksoa viikossa torstaisin. 

MTV Katsomo+ -tilaajille julkaistaan ensimmäisellä viikolla viisi jaksoa, jonka jälkeen sarjaa julkaistaan kaksi jaksoa viikossa torstaisin.

Lue myös:

    Uusimmat