Saadaanko Gazaan tänään aselepo? Tässä ovat rauhan edellytykset

Äärijärjestö Hamas aikoo vastata Israelin tuoreimpaan Gazaa koskevaan aselepoehdotukseen tänään. 

Asiasta kertoi eilen järjestön edustaja uutistoimisto AFP:lle. Nimettömänä puhuneen Hamasin edustajan mukaan järjestön delegaatio saapuu Egyptiin tänään ja toimittaa vastauksensa Egyptin tiedusteluviranomaisille. Hamas totesi myöhemmin sunnuntaina, että sillä ei ole merkittäviä ongelmia Israelin ehdotuksen kanssa.

Neuvotteluja välittäneen Egyptin oma delegaatio oli kuluneella viikolla Israelissa edistämässä neuvotteluja.

MTV Uutiset Liven suorassa lähetyksessä rauhanjärjestö CMI:n Cecilia Pellosniemi arvioi, millaiset näkymät rauhalle nyt on. Suora lähetys MTV Uutiset Livessä kello 14.15.

Egypti, Qatar ja Yhdysvallat ovat toimineet neuvotteluiden välittäjinä kuukausia ilman kummempaa tulosta. Marraskuussa taistelut saatiin taukoamaan viikoksi ja joitakin panttivankeja vaihdettua, mutta sen jälkeen edistys on ollut käytännössä olematonta.

Viime päivinä toivo taisteluiden taukoamisesta on jälleen kasvanut. Uutissivusto Axios kertoi viikonloppuna, että Israel on vihdoin osoittanut halua neuvotella myös rauhan palauttamisesta Gazaan, jos israelilaiset panttivangit vapautetaan. AFP:n toisen Hamas-lähteen mukaan myös järjestö suhtautuu positiivisesti tällaisiin keskusteluihin. 

MTV Israelissa: Länsirannan siirtokuntalaisten väkivalta kiihtyy 2:12
MTV Israelissa: Länsirannan siirtokuntalaisten väkivalta kiihtyy.

Lue myös:

    Uusimmat