Italialaissaarella on paha vuohiongelma – pormestarilta epätoivoinen tarjous

Sisilian pohjoisrannikolla sijaitsevalla saarella kriiseillään tällä hetkellä reippaasti kasvaneen vuohiyhteiskunnan kanssa, joita saa saaren pormestarin mukaan tulla hakemaan pois enemmän kuin mielellään.

Pienellä italialaissaarella, Alicudilla, asuu ihannetilanteessa yhtä paljon ihmisiä ja vuohia – noin sata kumpaakin.

Tänä vuonna voimasuhteet ovat kuitenkin kallistuneet merkittävästi vuohien suuntaan, kirjoittaa CNN.

Saarella on tällä hetkellä kuusinkertaisesti toivottu määrä vuohia ja pormestari Riccardo Gullo alkaa olla epätoivoinen.

Gullon mukaan hän ei edes välitä siitä, tiedätkö mitään vuohien kasvattamisesta, mutta jos saat saarelta villinä elävän vuohen kiinni ja sinulla on vene, jolla kuljettaa se pois saarelta, vuohi on sinun.

Villivuohet lisääntyivät ennalta arvaamattomalla vauhdilla

Riccardo Gullon mukaan vuohien "adoptointiohjelma" perustettiin, koska paikalliset viranomaiset eivät lopeta eläimiä, vaikka ne ovat tunkeutuneet jo asuinalueille ja pihoihin ja syövät aivan kaiken puistoista ja yksityisiltä pihoilta.

Sisilialaisen paikallishallinnon mukaan vuohet toi saarelle 20 vuotta sitten maanviljelijä, joka vapautti ne luontoon.

Vuosien ajan nämä postikorttejakin koristavat villivuohet laidunsivat vulkaanisen Alicudin vuoren rinteitä. Keskenään jätetyt vuohet kuitenkin lisääntyivät hämmästyttävällä vauhdilla.

Pormestari toivoo, että eläimet kesytettäisiin ennemmin kuin syötäisiin

Saarelta saa halutessaan hakea maksimissaan 50 vuohta, kunhan tekee paikallisviranomaisille virallisen ilmoituksen, joka kustantaa noin 16 euroa.

– Olemme saaneet yhteydenottoja kymmeniltä ihmisiltä tämän ilmoituksen jälkeen, Gullo kertoo.

Joukossa on ollut muun muassa läheisen saaren viljelijä, joka tuottaa vuohenjuustoa.

– Ideaalitilanteessa toivoisimme, että ihmiset yrittäisivät kesyttää eläimet, eivätkä syödä niitä, Gullo sanoo, mutta viranomaiset eivät vaadi vuohien adoptoijilta sen yksityiskohtaisempia tarkoitusperiä.

Vuohien lahjoittamista jatketaan kunnes alkuperäinen lauma on pienentynyt merkittävästi, mutta muutama vuohi halutaan jättää kuitenkin saarelle poseeraamaan turisteille.

Katso myös: Kevin oli aikeissa kosia tyttöystäväänsä romanttisissa maisemissa, kun paikalle eksyi parrakas muukalainen: "Muistan tämän loppuelämäni"

Kevin oli aikeissa kosia tyttöystäväänsä romanttisissa maisemissa, kun paikalle eksyi parrakas muukalainen: "Muistan tämän loppuelämäni" 1:05
Vuohi keskeytti pariskunnan romanttisen hetken vuorilla.

Lähde: CNN

Lue myös:

    Uusimmat