Japanissa jouduttu vetämään myynnistä jättimäärät "rottaleipää"

Leivästä löydetyt rotan jäänteet ovat aiheuttaneet massiivisen takaisinvetokampanjan Japanissa, uutisoi muun muassa BBC.

Yksi Japanin tunnetuimmista leipämerkeistä on joutunut vetämään takaisin tuhansia paketteja leipää ja tarjoamaan asiakkailleen hyvityksiä sen jälkeen, kun sen tuotteista löytyi rotan jäänteitä.

Pasco Shikishima Corporationin valmistamaa viipaloitua valkoista leipää on vedetty hyllyistä noin 104 000 pakkausta.

Mustarotan osia oli löydetty ainakin kahdesta paketista.

Monen kodin peruselintarvike

Pasco-leipä on monen japanilaisen kotitalouden peruselintarvike, ja sitä myydään BBC:n mukaan kaikissa maan supermarketeissa ja päivittäistavarakaupoissa.

Toistaiseksi kenenkään ei ole raportoitu sairastuneen rottaleivästä, Pasco sanoi lausunnossaan aiemmin tällä viikolla.

– Pahoittelemme syvästi asiakkaillemme, liikekumppaneillemme ja kaikille asianomaisille osapuolille aiheutunutta haittaa, Pasco sanoi.

Leipälinjasto pysäytetty

Rotan saastuttamaksi joutunut leipä valmistettiin BBC:n mukaan Tokiossa sijaitsevassa tehtaassa, jossa kyseinen leipälinjasto on pysäytetty.

Pasco ei kertonut, miten rotan jäänteet päätyivät sen tuotteisiin. Se lupasi tehdä kaikkensa vahvistaakseen laadunvalvontaa, jotta vastaavaa ei enää koskaan tapahtuisi.

Yrityksen tuotteita viedään myös muun muassa Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Australiaan ja Singaporeen.

Riisipallosta löytyi torakka 

Elintarvikkeiden poisvedot ovat harvinaisia Japanissa, joka on tunnettu korkeista hygieniastandardeistaan.

Viime aikoina on kuitenkin esiintynyt useita elintarvikkeisiin liittyviä terveysongelmia, BBC kertoo.

Aiemmin tässä kuussa sadat oppilaat koillisessa Miyagin prefektuurissa sairastuivat juotuaan kouluihin toimitettua maitoa.

Maaliskuussa lääkevalmistaja Kobayashi Pharmaceutical kutsui vapaaehtoisesti takaisin kolesterolin alentamiseen tarkoitettuja ravintolisiä. Yritys kertoi viime kuussa tutkivansa viittä kuolemantapausta, jotka saattavat liittyä punahiivariisiä sisältäviin tuotteisiin.

Viime vuonna päivittäistavarakauppaketju 7-Eleven julkisti takaisinvedon sen jälkeen, kun sen myymästä riisipallosta löytyi torakka.

Lue myös:

    Uusimmat