Kaupunki palkkasi siivousyrityksen auttamaan omaishoitajia – siivosi mukaansa ikäihmisten arvoesineet

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on antanut tuomion siivoojalle, joka anasti arvoesineitä siivotessaan neljän yli 70-vuotiaan asiakkaansa koteja.

Siivooja työskenteli omaishoitajille siivousapua Espoon kaupungin laskuun tekevän yrityksen palkkalistoilla. Rikokset tapahtuivat keväällä 2021.

Anastamansa esineet siivooja myi. 73-vuotiaalta naiselta viemästään kellosta hän sai 900 euroa ja 74-vuotiaalta naiselta viemästään kaulakorusta 1000 euroa. Kahdelta muulta uhrilta anastettu omaisuus jäi kateisiin.

Siivooja myönsi tekonsa oikeudessa perusmuotoisina varkauksina. Syyttäjä vaati hänelle rangaistusta törkeistä varkauksista.

Syyttäjä vaati tuomion ankaroittamista sillä perusteella, että siivooja oli valinnut uhreikseen iäkkäitä henkilöitä. Oikeus kuitenkin katsoi, että siivousyrityksen työntekijänä hän ei ollut itse valinnut siivouskohteitaan. Oikeuden mukaan on myös yleinen käytäntö, että asukkaat poistuvat huoneistoistaan siivouksen ajaksi.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi 31-vuotiaan siivoojan 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen neljästä varkaudesta. Hänellä ei ole aiempaa rikostaustaa.

Lisäksi hänet tuomittiin menettämään rikoksen tuottama 1900 euron suuruinen taloudellinen hyöty valtiolle.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lue myös:

    Uusimmat