Kierrätysmuovisia Legoja ei vieläkään saada kauppoihin – syy voi yllättää

Legoillekin on olemassa virallinen pesuohje – näin puhdistat oikein! 0:25
KATSO MYÖS: Legoillekin on olemassa virallinen pesuohje – näin puhdistat oikein!

Lego hylkäsi kierrätysmateriaaleista valmistetut palikat niiden päästöjen vuoksi.

Lego on pannut jäihin yhden öljyttömiin rakennuspalikoihin liittyvistä projekteistaan, kertoo Reuters. Tavoitteena oli lopettaa uuden muovin käyttö palikoissa, mutta projekti hylättiin sen tuottamien päästöjen vuoksi.

Projekti pantiin jäihin: "Ei ole ollut mahdollista löytää sellaista..."

Palikkamateriaaliksi aiottu rPET on kierrätettyä PET-muovia. Lego kuitenkin kertoo havainneensa, että valmistusmallin siirtäminen kierrätysmateriaaleihin lisäsi lopulta hiilidioksidipäästöjä.

– Testasimme satoja ja satoja materiaaleja. Ei ole ollut mahdollista löytää sellaista [sopivaa] materiaalia, Legon Niels Christiansen kuvaili Reutersin mukaan.

Legolla on käynnissä myös muita vastaavia projekteja. Yhtiö kertoi Reutersille, että testit jatkuvat, ja tavoitteena on valmistaa palikat kestävistä materiaaleista vuoteen 2032 mennessä. 

Prototyyppipalikka julkistettiin jo vuosia sitten

Hankaluutena on ollut löytää materiaali, jonka ominaisuudet värien, kiillon ja äänimaailman suhteen olisivat samanlaiset kuin "perinteisissä" Lego-palikoissa. Kierrätyspalikoiden tulee myös sopia yhteen kaikkien aiempien Legojen kanssa.

Yhtiö julkisti kierrätysmateriaaleista valmistetun prototyyppipalikan jo 2021. Kyseinen palikka oli valmistettu kierrätyspulloista. Tuolloin yhtiö kertoi, että kestävyysprojektin parissa painii 150 henkilöä. 

Toistaiseksi kierrätysmateriaali-Legoja ei ole julkistettu myyntiin. Yhtiö valmistaa jo lelujen elementtejä, kuten puita tai Lego-hahmojen asusteita, sokeriruokopohjaisesta materiaalista.

Katso myös: Velmeri Männikkö pyörittää Pöytyällä legomuseota!

Velmeri Männikkö pyörittää Pöytyällä legomuseota – Jaakko Saariluomakin innostui 4:56
Tästä museosta Lego Masters -ohjelman  Jaakko Saariluoma innostui.

Lähteet: Reuters, Lego

Lue myös:

    Uusimmat