Kommentti: Ronnie O'Sullivanin itsetuhoinen puoli otti vallan – ruma syytös ylitti rajan

Ronnie O'Sullivanin fokus ei pysynyt oleellisessa, kun hän taipui Stuart Binghamille 10–13-erin snookerin MM-kisojen puolivälierissä. Tuomarin puolueettomuuden kyseenalaistaminen oli suorastaan ruma temppu, MTV Urheilun Ossi Karvonen kirjoittaa. 

Kepin ja nyrkin takomista pöytään, hermostunutta liikehdintää, lyöntien pakottamista ja tuomarityöskentelystä valittamista.

Vastapainona vertailu vähintään 50 pisteen lyöntisarjoista vastustajalle lukemin 11–7.

Voisi sanoa tylysti, että Sheffieldin Crucible-teatterissa nähtiin vapunpyhinä se Ronnie O'Sullivan, joka syö itseltään mahdollisuuksia menestyä. 

Mainiota peliä seitsenkertaiselta maailmanmestarilta nähtiin vain välähdyksittäin. Yksi tällainen erä oli päätössession ensimmäinen, ottelun 17:s, kun O'Sullivan mätti 8–8-tasatilanteessa 136 pisteen sarjan. Vaikutti, että hän laittoi vihdoin kaasun pohjaan, mutta toisin kävi. Kovalla itseluottamuksella pelannut ja selvästi veren haistanut Bingham vei seuraavasta kuudesta erästä viisi, kun O'Sullivan takelteli ja hermoili.

Ottelun puhuttavimmaksi tilanteeksi nousi 12. framen musta pallo -episodi. Erotuomari Desislava Bozhilovalla oli verassa esiintyneen epätasaisuuden takia vaikeuksia saada musta pallo täysin pisteelleen ottelua tuossa vaiheessa 6–5 johtaneen O'Sullivanin lyöntivuoron aikana. Tilannetta vatvottiin minuuttikaupalla, ja kun lopulta Bozhilova ilmoitti, että pallo on nyt pisteellään, O'Sullivan vaati vielä pallon tarkastamista. 

Lopulta O'Sullivan ei yrittänyt pussittaa suunnittelemaansa punaista palloa. Osa näki tämän upeana urheiluhengen osoituksena Binghamia kohtaan, ja O'Sullivankin sanoi, ettei halunnut enää pussittaa palloa tuomarin tehtyä virheen. Tietysti totuus voi olla myös se, ettei punainen pallo yksinkertaisesti ollut auki kulmaan. O'Sullivan hävisi erän turvalyönnin jälkeen.  

Bozhilovan ainoa virhe tilanteessa oli se, että hän alkoi epäillä työnsä jälkeä O'Sullivanin painostuksen alla. Kun hän ilmoitti, että musta pallo on pisteellään, hänen ei olisi pitänyt enää suostua pallon vatvomiseen. 

Jokainen voi tehdä omat johtopäätöksensä alla olevalta videolta. Kommentti jatkuu upotuksen alla. 

Tämän tapauksen jäljiltä O'Sullivan ylitti rajan päätössession alla antamassaan haastattelussa. Hän totesi Eurosportille, että "halusi vain osoittaa Bozhilovan olleen väärässä". 

– Luulen, että joillakin tuomareilla on jotain minua vastaan, O’Sullivan täräytti viitaten ilmiselvästi myös Bozhilovaan.

Tämä on poikkeuksellisen ruma syytös, ja suoraan sanottuna melko harhaisen kuuloista puhetta. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

O'Sullivanin ja Bozhilovan välillä oli toinenkin episodi iltasessiossa. O'Sullivan hermostui yleisön liikehdinnästä katsomossa, kun toisen pöydän ottelu oli jatkumassa tauon jälkeen. Hän ei suostunut tekemään tärkeää lyöntiään ennen kuin tilanne katsomossa rauhoittui. Tämä on ymmärrettävää. Mutta sitten hän komenteli täysin rauhallista Bozhilovaa rauhoittumaan, kun tuomari halusi pelin jatkuvan. 

Tämä oli taas yksi osoitus siitä, että mestarin itsehillintä petti. Tyyni Bingham vei kyseisen(kin) erän. 

Nyt O'Sullivan ja hänen intohimoiset faninsa saavat odottaa englantilaistähden ennätyksellistä kahdeksatta maailmanmestaruutta vielä ainakin vuoden ajan. 

Lopuksi: Kun Bingham, David Gilbert ja Jak Jones etenivät välieriin, kyseessä on ensimmäinen kerta sitten vuoden 1977, kun MM-turnauksen neljän joukossa on kolme sijoittamatonta, karsinnoista pääsarjaan selvinnyttä pelaajaa. Tuolloin sijoitettuja pelaajia oli kuitenkin vain kahdeksan nykyisen 16:n sijaan.  

Snookerin MM-kisojen välierät:

David Gilbert – Kyren Wilson (12)

Jak Jones – Stuart Bingham

Suluissa sijoitettujen pelaajien ranking MM-turnauksessa. Välierät pelataan torstain, perjantain ja lauantain aikana. Finaalipaikka vaatii 17 erävoittoa. 

Lue myös:

    Uusimmat