Lilla, 17, tuupertui kesken pelin ja kuoli – koskettava ele

Slovakialainen jalkapalloseura KFC Komarno teki nousujuhlissaan kunniaa 17-vuotiaana kuolleelle seuran pelaajalle Lilla Petrokille.

Vuonna 1900 perustettu KFC Komarno varmisti nousun Slovakian miesten toiseksi korkeimmalta sarjatasolta pääsarjaan lauantaina. Se voitti tuolloin vieraissa Slavoj Trebisovin maalein 3–1, kun taas Kobarnon lähin uhkaaja Tatran Presov jäi omassa ottelussaan tasapeliin.

Sarjaa on enää kaksi kierrosta jäljellä ja Komarnon mestaruus on varma, koska sen ero sarjakakkoseen Tatran Presoviin on seitsemän pistettä.

Komarnon juhlinta oli kuitenkin Novy Cas -lehden sanoin katkeransuloista. Seuran naisten joukkueessa pelannut 17-vuotias Lilla Petrok kuoli toissa perjantaina.

"Raskain sydämin ja kyyneleet silmissä hyvästelemme sinut"

Lukiossa opiskellut komarnolainen Lilla oli lyyhistynyt kentälle 23. huhtikuuta kesken toisen asteen oppilaitosten turnausottelun. Tilanteessa ei ollut fyysistä kontaktia.

Lillalle annettiin välittömästi ensiapua. Hänet kuljetettiin ilmateitse Bratislavaan sairaalaan, mutta häntä ei onnistuttu pelastamaan. Lilla kuoli 26. huhtikuuta.

KFC Komarno tiedotti sittemmin, että Lillan käyttämä pelinumero 11 poistetaan käytöstä seuran pelaajilta.

– Rakas Lili! Raskain sydämin ja kyyneleet silmissä hyvästelemme sinut. Vaalimme muistoasi ikuisesti ja jaamme perheen tuskan, seura kirjoitti.

Käsissä paita numerolla 11

KFC Komarnon naisten joukkue hiljentyi kunnioittamaan Lillan muistoa huhtikuun lopussa ennen otteluaan. Miesten joukkue puolestaan muisti Lillaa tuoreeltaan lauantain nousujuhlinnoissaan.

Seura julkaisi pukukopista kuvan, jossa pelaajat ja seuran jäsenet ovat pukukopissa riemukkaissa tunnelmissa ja käsissä on seuran paita numerolla 11. Lilla Petrokin pelinumero.

Lue myös:

    Uusimmat