Lyhytkasvuinen Pasi avautuu koskettavasti perhe-elämästään: "Vaikka on isänä vähän erilainen, niin sitten kuitenkin on riittävä"

Videolla Pekka Strang paljastaa stand upissaan, kuinka Sanna ja Pasi tapasivat puolisonsa

Tabu-jaksossa aiheena on lyhytkasvuisuus ja osallistujat kertovat myös omista perheistään.

Tabu-ohjelman ensimmäisessä jaksossa teemana on lyhytkasvuisuus. Ohjelmaa luotsaava näyttelijä Pekka Strang  tapaa jaksossa kahden päivän kartanolomalla lyhytkasvuiset Eemelin, Sannan, Pasin sekä Alman

Jaksossa joukko osallistujat kertovat ja keskustelevat perheistään ja läheisistään. Pasi, jolla on vaimo ja viisi lasta, kertoo omasta perheestään liikuttuneena. 

–Ollaan nyt oltu naimisissa yli 20 vuotta. Hienoa aikaa ja sitten tavallaan, että vaimo näkee minussa muutakin kuin lyhytkasvuisuuden. Se on jännä, ettei hän oikeastaan tavallaan näe sitä lyhytkasvuisuutta ollenkaan, Pasi kertoo. 

Asia unohtuu Pasin mukaan hänen vaimoltaan jopa niin, että joskus tämä pyytää ajatuksissaan Pasia antamaan hänelle jotain ylähyllyltä – mihin Pasi ei välttämättä yllä. 

– Vastaan sitten, että okei, voin ottaa. Kyllähän sitten varmaan otan jonkun jakkaran ja nappaan sen sitten siitä, Pasi naureskelee. 

Pasin vaimo on normaalipituinen, kuten ovat kaikki pariskunnan lapsetkin. Pasin, jonka lyhytkasvuisuus on peittyvästi periytyvä, olisi ollut hyvin epätodennäköistä itse saada lyhytkasvuista lasta. 

Keskustellessa Strang kysyy Pasilta, mietityttikö häntä siitä huolimatta missään vaiheessa lasten saaminen. 

– Tavallaan vaikka se lapsi olisi ollut lyhytkasvuinen, niin sitten kuitenkin pärjää. Niin ei ajatellut sitä (asiaa) sellaisena peikkona. Voi sanoa, että se on sillä tavalla helpottavaa, että okei, tämä on ihan normaali, miettii Pasi puhuessaan lapsistaan. 

Keskustelun edetessä Pasi itse herkistyy miettiessään itseään isänä. 

– Ja sitten kuitenkin, että vaikka on isänä vähän erilainen, niin sitten kuitenkin on riittävä, Pasi toteaa. 

Nelikko ryhtyy pohtimaan sitä, millaista elämä olisi ilman lyhytkasvuisuutta. Eemeli miettii, että se saattaisi olla jollain tavalla "köyhempää", sillä hän on oppinut toimimaan sekä ajattelemaan asioista eri tavalla lyhytkasvuisuutensa myötä. 

Myös Sanna kertoo omasta parisuhteestaan: hän on naimisissa Nikon kanssa, joka niin ikään on lyhytkasvuinen. Jos Sanna ei olisi lyhytkasvuinen, hän kertomansa mukaan tuskin olisi naimisissa saman miehen kanssa, kuin nyt. 

Sannan elämässä on vuoden jokaisena päivänä mukana avustaja 17 tunnin ajan. Niko pystyy auttamaan häntä tietyissä arjen asioissa, kuten esimerkiksi ruuanlaitossa. Avustaja kuitenkin esimerkiksi auttaa Sannan sängystä pois ja takaisin sänkyyn. 

– Se on hänelle ollut myös semmoinen tottumisen paikka, että kotona on koko ajan joku, Sanna kertoo. 

Tabu MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla su 28.4. klo 21 alkaen. MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon. 

Lue myös:

    Uusimmat