Mestarien liiga -voittaja siirtyy Suomeen

Lentopallon miesten Mestaruusliigassa huhtikuussa pronssia napannut VaLePa on hankkinut passarikseen ranskalaisen Matthieu Garcian. VaLePalle tuli tarvetta passarille, kun maineikas Mikko Esko lopetti pelaajauransa ainakin toistaiseksi ja siirtyi maajoukkueen general manageriksi.

Garcia, 24, on tuore Mestarien liigan voittaja italialaisen suurseuran Trentinon riveistä. Mestarien liiga on lentopallossa Euroopan arvostetuin seurajoukkuekilpailu. Garcialle aukesi paikka Trentinon joukkueessa, kun ykköspassari Riccardo Sbertoli loukkaantui.

VaLePan tiedotteen mukaan Trentino tarjosi paikkaa Mikko Eskolle, mutta siirto ei toteutunut. Esko ei olisi ollut pelikelpoinen Mestarien liigassa pelattuaan tällä kaudella maanosan ykkösturnauksessa jo VaLePan paidassa.

Trentinon valinta osui maaliskuussa sen sijaan Garciaan, joka oli Ranskan pääsarjan Arago de Seten ykköspassari.

– Päätin tulla pelaamaan VaLePaan, koska tunsin heti seuran ja valmentajan kiinnostuksen minua kohtaan. Tämä vaikutti valintaani vahvasti. VaLePa on erittäin kilpailukykyinen joukkue kansallisella tasolla ja europeleissä, Garcia sanoi tiedotteessa.

VaLePaan siirtyy myös yleispelaaja William Groffier.

Lue myös:

    Uusimmat