Mitä haluaisit tietää uutisista? Jätä kysymyksesi

MTV Uutiset täyttää 1. syyskuuta 40 vuotta. Vietämme juhlapäivää työn merkeissä, menneitä muistellen ja kertoen työstämme uutistoimituksessa. Toivomme lukijoiltamme kysymyksiä uutistoimintaan liittyen.

Mikä sinua mietityttää uutisten tekemisessä? Haluatko tietää miten uutisaiheet valitaan, kuka valitsee uutisankkureiden vaatteet tai mitä tapahtuu 10 sekuntia ennen lähetystä? Entä kuinka nopeasti uutisen jälkeen se julkaistaan verkkoon tai minkälainen prosessi radiouutisten kokoaminen on?

Nyt sinulla on mahdollisuus saada vastaus askarruttaviin kysymyksiin. Vastaamme juhlapäivänä kysymyksiin MTV Uutisten juhlalähetyksessä keskiviikkona 1.9. klo 21. Kysymyksen voit alla olevan kaavakkeen kautta.

Uutispalvelua jo 40 vuotta 

MTV:n uutistoiminta käynnistyi Kymmenen uutiset -lähetyksen myötä syyskuun alusta 1981. Katsojat löysivät nopeasti uuden uutislähetyksen ja uutiset vakiinnuttivat paikkansa myöhäisilloissa.

Pirkko Arstila ja Kaj Lindén ankkuroivat historian ensimmäisen lähetyksen. Siitä lähtien illan uutislähetyksiin on koottu päivän tärkeimmät tapahtumat niin meiltä Suomesta kuin maailmalta. 

– Mediakenttä on muuttunut ajan saatossa valtavasti, mutta edelleen tänä päivänäkin voi luottaa siihen, että illan Kymmenen uutiset tarjoilee joka päivä keskeisimmät uutisaiheet ja syventää tietämystämme ajankohtaisten aiheiden taustalta, MTV Uutisten vastaava päätoimittaja Tomi Einonen sanoo.

– Tekniikka ja keinot voivat muuttua, mutta ihmisten tiedontarve ja uutistoimituksen kunnianhimo uutisten välittäjänä pysyvät, Einonen jatkaa. 

Alkuaikojen illan yhdestä tv-lähetyksestä on siirrytty jatkuvan tiedonvälityksen aikaan. MTV Uutisetkin palvelee kaikissa välineissä aamuvarhaisesta yömyöhään. Digitaalisiin alustoihin panostetaan entistä enemmän ja uutisia myös kulutetaan verkosta yhä kasvavissa määrin. Toisaalta myös perinteiset tv-uutislähetykset keräävät katsojia enemmän kuin vuosikausiin. 

Lue myös:

    Uusimmat