Näin paljon suomalaiset äänestivät Euroviisujen finaalissa: "Aika normaali määrä"

Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén kommentoi erikoisia Euroviisuja 4:06
Ylen Luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén pohti MTV Uutisille, miten tämän vuoden laulukilpailu voi vaikuttaa ensi vuoden tapahtumaan.

Suomalaiset antoivat eniten ääniä Israelille.

Sveitsin Nemo voitti kappaleellaan The Code Euroviisut viime viikonloppuna Ruotsin Malmössä. Viisujen ympärillä on ollut tänä vuonna kohua, eikä se ota laantuakseen edes viisuviikon jälkeen.

Viiden jälkeen -ohjelman haastattelussa ollut Ylen luovien sisältöjen ja median johtaja Ville Vilén kertoi, millaisia vaikutuksia tämän vuoden viisuilla voi olla ensi vuoteen. Parin viikon päästä Euroviisuihin osallistuneiden eri maiden delegaatiot pitävät niin sanotun purkupalaverin. 

– Suomessa meidän täytyy kuunnella, millainen purku on. Kilpailun alkuperäinen ajatus, se hieno tunnelma, ilo ja yhdistyneisyys, niin täytyy yhdessä EBU:n kanssa pohtia sitä, mitkä olisivat ne keinot, että se palautuisi sinne, mitä kaikki toivovat, Vilén kertoi Viiden jälkeen -ohjelmassa puhelimitse. 

Euroviisuja seurasi Yle TV1:n lauantai-illassa Finnpanelin mukaan keskimäärin 1,2 miljoonaa suomalaista. Viisulähetys tavoitti illan aikana noin 2,15 miljoonaa katsojaa. Suomalaiset antoivat eniten yleisöääniä kiistellylle Israelille.

Vilén kertoi MTV Uutisille, kuinka paljoa Suomessa äänestettiin yhteensä Euroviisujen finaalissa. 

– Suomessa annettiin noin 150 000 yleisöääntä finaalissa, joka on aika normaali määrä.

Uuden Musiikin Kilpailussa ääniä annettiin tänä vuonna 224 477.

Lue myös:

    Uusimmat