Nasa uskaltaa laittaa astronauttinsa Boeingin avaruusalukseen, vaikka yhtiön lentokoneissakin on kompuroitu pahasti

Kaksi astronauttia suuntaa pian kansainväliselle ISS-avaruusasemalle ensimmäistä kertaa Boeingin kehittämän avaruusaluksen kyydissä.

Business Insider kertoo, että astronautit Butch Wilmore ja Suni Williams kapuavat huomenna illalla Boeingin CST-100 Starliner -aluksen kyytiin. Perillä avaruusasemalla pitäisi olla keskiviikkona.

Kaksikko oleskelee avaruusasemalla viikon verran, jonka jälkeen he palaavat aluksella Maahan ja laskeutuvat laskuvarjojen avulla Yhdysvaltain lounaisosiin.

Boeingin turvallisuus on kuitenkin ollut tapetilla viime aikoina, kun sen valmistamissa lentokoneissa on havaittu vakavia turvallisuuspuutteita. Nasa kuitenkin luottaa vakaasti Boeingin avaruusaluksen turvallisuuteen.

– Tämä avaruusalus on valmis laukaisuun. Nasan näkökulmasta voin todeta, että emme laukaise alusta ennen kuin se on siihen valmis, Nasan johtaja Bill Nelson on todennut toimittajille.

Boeingin aluksessa on kuitenkin aiemmissa miehittämättömissä testeissä ollut ongelmia. Vuonna 2019 tehdyllä miehittämättömällä lennolla ISS:lle ohjelmistohäiriö keskeytti lennon ja alus joutui palaamaan etuajassa Maahan. Kyseisellä lennolla havaittiin lukuisia muitakin ongelmia.
Toinen testilento ISS:lle onnistui, mutta sekin viivästyi aluksen voimajärjestelmässä havaitun vian takia.

Boeingin tuhoisat lentoturmat nousivat jälleen pinnalle 1:28
Nämä tuhoisat Boeing 737 Max -koneiden onnettomuudet järkyttivät maailmaa.

Lue myös:

    Uusimmat