NHL-huippuhyökkääjä päätti haaveilut: "En tule MM-kisoihin"

Ruotsalainen NHL-huippuhyökkääjä Viktor Arvidsson ei tule jääkiekon MM-kisoihin.

Expressen luonnehti, että Los Angeles Kingsiä viime kaudet edustanut Arvidsson, 31, "olisi ollut unelmavahvistus Tre Kronorin MM-kisajoukkueeseen". Häntä ei kuitenkaan Ruotsin NHL-miehiä pursuavassa nipussa nähdä.

– En tule MM-kisoihin, Arvidsson kertoi ruotsalaislehdelle lauantai-iltana.

– Ensimmäinen prioriteettini tällä hetkellä on huolehtia kehostani ja varmistaa, että olen valmis seuraavaan kauteen. Se on minulle tärkeintä.

"En olisi muuten pelannut"

Vammoista kärsinyt Arvidsson pystyi pelaamaan tällä NHL-kaudella vain 18 runkosarjaottelua. Lisäksi tilille tuli viisi pudotuspelimatsia.

Syksyllä Arvidssonille tehtiin selkäleikkaus. Mies pystyi hyppäämään tositoimiin helmikuussa, mutta toinen vamma aiheutti hänelle sitten kuukauden tauon peleistä.

– Sillä vammalla ei ollut mitään tekemistä edellisen selkäleikkauksen kanssa. Se oli erilainen vamma. Olen nyt kuitenkin sataprosenttisen toipunut, en olisi muuten pelannut kauden lopussa ja pudotuspeleissä.

Arvidsson sanoi, että hänen tulisi pystyä harjoittelemaan kesällä normaalisti.

Yhdet MM-kisat vyöllä

Arvidsson on pelannut NHL:ää kaudesta 2014–15 eteenpäiun. Los Angeles Kingsiä mies on edustanut vuodesta 2021 eteenpäin, mutta hänen sopimuksensa seuran kanssa umpeutuu.

Arvidsson kertoi olevansa perheensä kanssa avoimena erilaisille vaihtoehdoille.

Arvidsson on pelannut NHL-urallaan parhaimmillaan kaksi 61 tehopisteen runkosarjakautta takavuosina Nashville Predatorsissa. Tällä kaudella mies iski 18 runkosarjaotteluunsa 15 (6+9) tehopistettä ja viiteen pudotuspeliotteluun kolme (0+3) pinnaa.

Arvidsson on kiekkoillut urallaan yksissä miesten arvokisoissa, kevään 2018 MM-turnauksessa. Niistä tuli kultaa.

Tshekin Prahassa ja Ostravassa miteltävät MM-kisat käynnistyvät ensi perjantaina.

Lue myös:

    Uusimmat