NHL-huippulupaus Konsta Heleniuksen Tappara-kuvio auki – näin hän kommentoi tilannettaan

Jääkiekon SM-liigassa Jukureiden paidassa kovaa jälkeä tehneen Konsta Heleniuksen ensi kauden osoite on arvoitus.

Helenius, 17, viilettää tällä hetkellä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoissa Espoossa. Seurajoukkuetasolla Helenius edusti edellisen kahden kauden ajan Mikkelin Jukureita, missä hän oli lainalla Tampereen Tapparan riveistä.

Heleniuksen Tappara-sopimus kattaa kevääseen 2025 asti. Se, että pelaako hän ensi kaudella kirvesrinnoissa, on nyt iso arvoitus.

MTV Urheilun tietojen mukaan ei ole lainkaan selvää, että Helenius jäisi Tapparaan. Iso määrittävä tekijä tulee NHL:n kesän varaustilaisuudesta, missä huippulupaava Helenius poimitaan lähes varmuudella ensimmäisellä kierroksella.

– No tuota, Helenius aloittaa tilanteestaan MTV Urheilulle.

– Sopimus on sinne (Tapparaan), mutta ei vielä tiedä, että mitä ensi kaudella tekee. Kausi on vielä kesken. Katsotaan sitten, että mitä tapahtuu, Helenius sanoo.

Helenius ei innostu ajatuksesta, että hän lähtisi Kanadan juniorisarjoihin pelaamaan. Sen sijaan AHL-kuvio saattaa tulla kyseeseen.

– Ei olla päätetty vielä mitään, Helenius toteaa.

Helenius seurasi Liigan finaalipelejä omien maajoukkuekiireidensä keskellä.

– Siellä on paljon tuttuja, joiden kanssa olen pelannut A-junioreissa samassa joukkueessa. Katselin pelejä sen verran, mitä ehdin. Kolme mestaruutta putkeen – huomaa, että homma kulkee, Helenius kehui Tapparaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Mahdollisuus vielä Leijoniin

Heleniuksen päättyneen kauden seura Jukurit tipahti jatkosta puolivälierävaiheessa, kun se hävisi Kärpille. Helenius liittyi tämän jälkeen Suomen A-maajoukkueen eli Leijonien matkaan.

– Huikea kokemus, Helenius hymyilee.

– Tuo oli ikään kuin palkinto hyvästä kaudesta. Antoi viestiä siitä, että on tullut tehtyä asioita oikein. Hyvät neljä peliä, mitkä menivät niin itsellä kuin joukkueella vahvasti, Helenius totesi.

Leijonat tiedotti aiemmin, että Helenius saattaa vielä liittyä A-maajoukkueen matkaan kevään MM-kisoihin Prahaan. Tämä oli myös se viesti, minkä Helenius sai Leijonien päävalmentajalta Jukka Jaloselta ja GM:ltä Jere Lehtiseltä.

– Ei tiedä, että ketä sieltä rapakon takaa tulee vielä vahvistamaan. Kun vedin hyvin nuo pelit, niin he sanoivat, että mulla on mahdollisuus olla vielä mukana. Ei ikinä tiedä, että miten käy, Helenius päivitti.

Helenius saapui isona nimenä jääkiekon alle 18-vuotiaiden MM-kisoihin, sillä hän on jo paukuttanut kovaa jälkeä miesten tasolla. Helenius nakutti päättyneellä kaudella runkosarjassa 51 otteluun tehot 14+22=36. Pudotuspeleissä hän paukutti kuudessa ottelussa kuusi (2+4) pistettä.

– Tulin pelaamaan tänne ihan vain omaa peliä. En ole hetkeen ollut oman ikäluokan kanssa missään. Täällä on hyviä pelaajia mukana ja lähdemme kirkkainta tavoittelemaan, Helenius toteaa kisaympyröiden keskeltä Espoossa.

Suomi kohtaa torstain puolivälieräottelussa Ruotsin.

– Jäimme viime vuonna puolivälieriin. Iso nälkä, että mennään tuosta jatkoon. Kotiyleisö tuo nyt pienen buustin. Tärkeä peli edessä, Helenius ennakoi.

Lue myös:

    Uusimmat