Nyrkkeilyn supertähti lyötiin lattiaan: "Lähes epätodellinen hetki" – sitten "Hirviö" vastasi musertavalla tavalla

Nyrkkeilyn supertähden Naoya Inouen kohdalla koettiin valtava säikähdys MM-ottelussa Tokiossa maanantaina, mutta japanilainen puolusti lopulta ylemmän kääpiösarjan MM-vöitään onnistuneesti meksikolaista Luis Nerya vastaan. 

Lempinimellä "Hirviö" tunnettu Inoue, 31, oli voittanut kaikki 26 ammattilaisotteluaan (24 tyrmäyksellä) ennen Nery-kohtaamista, joten kun meksikolainen löi hänet luvuslaskuun avauserässä, kaikki yllättyivät. 

– Se oli lähes epätodellinen hetki, joka muistutti nyrkkeilyfaneja välittömästi Tyson–Douglas-ottelusta, arvostetussa Ring-lehdessä maalailtiin viitaten Mike Tysonin sensaatiotappioon Buster Douglasille Tokiossa helmikuussa 1990.

Inoue pääsi kuitenkin ylös ja taisteli avauserän hieman horjuvilla jaloilla. Tämän jälkeen ottelun suunta muuttui. 

Inoue pudotti 29-vuotiaan Neryn luvunlaskuun toisessa erässä ja uudestaan viidennessä. Neryn pyristelyt päättyivät kuudennessa erässä, kun Inoue nukutti vastustajansa hurjalla oikean käden lyönnillä. Kehätuomari julisti ottelun päättyneeksi.

Alla video ottelun kohokohdista.

Inoue (27-0) on Ring-lehden kaikki painoluokat huomioivan listauksen kakkosena välisarjan mestarin Terence Crawfordin jälkeen. Hän on voittanut 22 peräkkäistä MM-ottelua neljässä eri painoluokassa.  

Nerylle tappio oli uran toinen (35 voittoa).  

Lue myös:

    Uusimmat