Olisiko tässä Marko Anttilan korvaaja Leijonissa? Vuoristoratakauden pelannut hyökkääjä esiintynyt edukseen

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueen muonavahvuudessa on ollut tällä kaudella 63 kenttäpelaajaa ja kuusi maalivahtia. Tällä viikolla mukana on kolme maalivahtia ja 26 kenttäpelaajaa, kun Leijonat jatkaa MM-leiritystään Ruotsissa ja kohtaa länsinaapurin tiistaina sekä keskiviikkona Linköpingissä.

Kolmannella leiriviikolla joukkueen ei tarvitse olla vielä valmis. Muutama pelaaja kuitenkin pudonnee Ruotsi-otteluiden jälkeen jälleen joukosta, kun ryhmä tiivistyy ennen toukokuussa Tshekissä odottavia EHT-turnausta ja MM-kilpailuja.

Osa leiriryhmän pelaajista on selviä valintoja MM-joukkueeseen. NHL:stä saapuva Jukka Jalosen luottoleijona Mikael Granlund tulee MM-kilpailuihin ohi leirityksen. NHL-apuja on odotettavissa enemmänkin, mutta heistä ainakin Jesse Puljujärvi joutuu vielä antamaan näyttöjä EHT-peleissä.

Rajatapauksia riittää Ruotsissakin pelaavassa ryhmässä. Yksi heistä on raamikas laitahyökkääjä Markus Nurmi, joka oli erittäin lähellä MM-paikkaa jo kaksi vuotta sitten Tampereella. Tuolloin hän odotti kisapassiinsa leimaa pelipaikkakunnalla, kunnes hänet lähetettiin kotiin NHL-apujen tieltä.

Tänä keväänä Nurmi on esiintynyt edukseen ensimmäisen ja toisen leiriviikon otteluissa ja onnistui maalinteossakin.

Millaisina pidät MM-mahdollisuuksiasi?

– Turha sitä on miettiä. En mieti vaan yritän pelata mahdollisimman hyvin, hän kertoi STT:lle perjantaina Mikkelissä pelatun Ruotsi-ottelun jälkeen.

Opettavainen kausi AHL:ssä

Nurmen lähtökohdat leiritykseen olivat samantapaiset kuin kaksi vuotta sitten. Takana on jälleen kelpo kausi TPS:n liigajoukkueessa. Kaksi vuotta sitten hän teki runkosarjassa 39 (20+19) ja tällä kaudella 33 (14+19) pistettä. Pudotuspeleissä hän oli jälleen noin piste per peli -tahdissa, mutta loppuotteluiden sijaan TPS:n kausi päättyi jo puolivälierissä.

– Vuoristorataa itseltä ja joukkueelta koko kausi, Nurmi kertoi mielipiteensä.

TPS jäi runkosarjassa yhdeksänneksi, kukisti pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Lukon voitoin 2–1 ja taipui puolivälierissä mestarisuosikki Tapparalle voitoin 2–4.

– Saimme mielestäni pudotuspeleihin kauden parhaat pelit, ja myös itseltäkin. Pudotuspeleihin pitää olla tyytyväinen, kun pystyimme haastamaan Tapparan. Seiskapelikään ei ollut kaukana, Nurmi niputti sarjakauttaan.

Kaksi vuotta sitten TPS taipui Tapparalle loppuotteluissa. Samana keväänä Nurmen MM-unelma vaihtui pettymykseen, mutta tuon jälkeen kokemusta on kertynyt Pohjois-Amerikastakin. Nurmi opiskeli viime kaudella kapean kaukalon saloja Milwaukee Admiralsin AHL-joukkueessa.

– Se oli opettavainen kausi. Siellä pelataan vähän erilaista jääkiekkoa Liigaan verrattuna. Vähän erilaista elämää oli muutenkin. Hyvä kokemus se oli kaiken kaikkiaan. Harmittava loppu, kun tuli loukkaantuminen. Hyvä, että tuli käytyä, AHL:ssä 48 ottelussa pisteet 12+12=24 summannut suomalainen sanoi.

Pelaaja ei mieti vaan tekee hommia

AHL-kauden jälkeen Nurmi palasi TPS:ään ja haluaa vuoristoradan pääteaseman sijaitsevan Prahassa, jossa Suomi pelaa MM-kilpailujen alkusarjan. Myös mitalipelit kiekkoillaan Tshekin pääkaupungissa.

Ennen lopullisia MM-valintoja edessä on kaksi leiriviikkoa, joiden aikana valmennusjohto pitää vakuuttaa lopullisesti.

Nurmi voisi olla käyttökelpoinen pelaaja esimerkiksi Hannes Björnisen johtamassa nelosketjussa. Björnisen tutuista laitahyökkääjistä Saku Mäenalanen ja Ahti Oksanen ovat mukana leirityksessä, mutta Marko Anttila päätti maajoukkueuransa viime vuonna. Yli 190-senttinen ja oikea käsi alhaalla pelaava Nurmi voisi olla oivallinen korvaaja Anttilalle.

Nurmi pitää tiukan linjan erilaisten MM-spekulaatioiden suhteen.

– Ei pelaajana mieti noita asioita vaan koettaa pelata jääkiekkoa ja tehdä omaa hommaa.

Kuulostaa tylsältä reseptiltä, mutta Nurmen tapauksessa se voi toimia.

Lue myös:

    Uusimmat