Pääministeri Orpo: Vornasen erottaminen oikea ratkaisu – yhä luotto hallituksen toimintaan

Näin perussuomalaiset perusteli Timo Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä - myös pääministeri Orpo kommentoi 3:43
KATSO VIDEO: Näin perussuomalaiset perusteli Timo Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä - myös pääministeri Orpo kommentoi.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kertoo pitävänsä perussuomalaisten esitystä kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) erottamisesta oikeana ratkaisuna.

Petteri Orpo antoi kommenttinsa ennen kuin perussuomalaiset kertoi päätöksestään erottaa Vornanen eduskuntaryhmästä.

Perussuomalaisilta oli vaadittu toimia sen jälkeen, kun selvisi Vornasen olleen osallisena ampumavälikohtauksessa ravintolan edustalla Helsingissä viikko sitten. Vornasen epäillään uhanneen aseella kahta ihmistä ja ampuneen sen jälkeen maahan.

Vornaseen liittyvät epäilyt tulivat kansalaisten tietoon Seiska-lehden kautta perjantai-iltana. Valtiojohto sai asiasta tiedon jo aamupäivällä.

"Huono asia, että asia tuli ilmi median kautta"

Orpo kertoo saaneensa ensimmäisen tiedon Vornasen tapauksesta perussuomalaisten puheenjohtajalta Riikka Purralta. Iltapäivällä asiaan tuli virallista reittiä vahvistus.

– En lähtenyt kommentoimaan perjantaina, koska meillä oli tuolloin vasta epävirallinen tieto epäilystä. Meillä ei ollut vielä tarkkaa tietoa viranomaisilta, joten minun piti odottaa, että poliisi tiedottaa asiasta, mikä tapahtui lauantaina.

Milloin asiasta olisi tiedotettu, jos Seiska ei olisi uutisoinut asiasta perjantai-iltana?

– Olen samaa mieltä siitä, että on huono asia, että asia tuli ilmi median kautta, mutta tässä roolissa joutuu odottamaan viranomaistietoja, hän sanoi.

"Luottoa on"

Perussuomalaiset on profiloitunut etenkin sisäisen turvallisuuden kysymyksissä. Myös muulle hallitukselle teema on ollut tärkeä.

Perussuomalaisten joukossa on kansanedustajia, jotka ovat saaneet tuomion oikeudessa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Vornasen lisäksi muutama edustaja on joutunut virkavallan kanssa tekemisiin tämänkin hallituskauden aikana.

Vaikuttaako tämä hallitusyhteistyöhön ja hallituksen uskottavuuteen turvallisuuskysymyksissä?

– Nämä ovat ikäviä asioita eivätkä hyväksyttäviä. En halua kommentoida yksittäisten kansanedustajien toimia, mutta hallituksen työskentelyyn näillä ei ole ollut vaikutusta.

Orpo myös sanoo, että hänellä on yhä luotto hallituksen toimintaan ja perussuomalaisiin hallituskumppanina.

Lue myös:

    Uusimmat