Patrik Puistola tuikki Leijonien tähtenä – Jukka Jaloselta kutkuttava kommentti MM-kisojen alla

Patrik Puistola oli Leijonien ehdotonta eliittiä lauantaina, kun Suomi kaatoi Tshekin EHT-turnauksen ottelussa Sveitsin 3–1. Puistola vastasi Suomen ensimmäisestä ja toisesta maalista.

Leijonien 1–0-osuma syntyi toisen erän alkuvaiheilla, kun Puistola murtautui väkevästi laidasta maalille ja veivasi kiekon nuottaan.

– Oli hienoa tehdä Suomen paidassa maali. Onnistumiset ruokkivat aina itseluottamusta, Puistola totesi MTV Urheilulle.

Näin myös kävi. Lisää tuli erän puolen välin jälkeen – tällä kertaa ylivoimalla. Leijonien NHL-hyökkääjä Valtteri Puustinen jakoi oivan levityksen ja Puistola tykitti suoraan syötöstä.

Video kyseisestä osumasta löytyy täältä (lähde: discovery+).

– Emme olleet pelanneet aiemmin yhdessä. Homma kulki ihan hyvin ja hän jakoi todella hienon syötön siihen toiseen, Puistola kehaisi Puustista.

Ottelun jälkeen Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen jakoi sangen kutkuttavan viestin Puistolaan liittyen – ottaen huomioon sen, että MM-kisoihin on aikaa enää alle viikko.

– Puistola on ollut koko leirityksen ajan hyvä ja tehokas. Eli ei tässä ollut sinänsä yllättävää, hän on pelannut erittäin hyvin ja sai nyt hienon palkinnon, Jalonen totesi TV5:llä.

Puistola nappasi jo torstain Tshekki-ottelussa kaksi syöttöpistettä, vaikka hän lähti peliin 13. hyökkääjänä.

23-vuotias hyökkääjä nakutti päättyneellä kaudella Jukureiden paidassa 54 runkosarjaottelussa tehot 19+26=45. Hän oli esillä myös kevään pudotuspeleissä, kun hän keräsi kasaan kuudessa pelissä tehot 5+3=8.

Puistola on hyvin rauhallisena isojen päätösten alla. Leijonien MM-joukkue julkaistaan joko huomenna sunnuntaina tai maanantaina.

– Päivä kerrallaan mennään. Kun antaa kaikkensa, niin voi elää päätöksen kanssa, Puistola jakoi viisauksia.

Suomi pelaa viimeisen valmistavan MM-ottelunsa sunnuntaina, kun vastassa on Ruotsi.