Pöllöraati pui SDP:n nousua: "Hyödyt valuvat Lindtmanille, vaikka ukkoa ei näy missään"

Pöllöraati: Puoluegallup SDP:n juhlaa 12:26
Pöllöraadissa keskusteltiin perjantaiaamun SDP:n kannatuksen pomppauksesta.

SDP otti reilun loikkauksen Ylen torstaina julkaisemassa kannatusmittauksessa ja pitää ykköspaikkaa 24,4 prosentin kannatuksella. Nousua oli 2,7 prosenttiyksikköä.

SDP:n nousu oli puheenaiheena myös MTV:n Pöllöraadissa perjantaiaamuna. Viestintätoimisto Ellun Kanojen viestintäkonsultti Silja Silvasti pohtii, että tulikohan lakkolait ja työmarkkinakeskustelut vähän jälkijunassa demareille.

– Kyllä harmittaisi olla vasemmistoliiton tai vihreiden puheenjohtaja tässä vaiheessa. Kyllä hyödyt valuvat Antti Lindtmanille, vaikka ukkoa ei näy missään.

"Seuraavat gallupit vielä jännempiä"

Iltalehden politiikan ja talouden toimituksen päällikkö Juha Ristamäki arvelee, että SDP onnistui niistämään kannatusta vihreistä ja vasemmistoliitosta.

– Ilmeisesti myös perussuomalaisista jonkun verran, vaikka perussuomalaiset edelleen on isoin duunaripuolue, Ristamäki pohti.

Ennen eduskuntavaaleja perussuomalaiset lupasi, että pienituloisimmilta ei leikata, mutta hallituksen leikkurissa on ollut esimerkiksi asumistuki.

– Alkaa pikkuhiljaa perussuomalaisten duunariäänestäjille selviämään, että mistäs tässä olikaan itse asiassa kysymys kun Riikka "Thatcher" Purra pääsee valtiovarainministerinä nuijaa heiluttamaan, Silvasti sivalsi.

"Rautarouvana" tunnetun Britannian entisen pääministerin Margaret Thatcherin talousuudistukset jakoivat vahvasti kansaa 1980-luvulla.

MTV Uutisten uutispäätoimittaja Ilkka Ahtiainen pohtii, että nyt nähtiin se hallituspuolueiden kannatuslasku, jota on odotettu pitkin kevättä ja syksyä.

– Tämä gallup oli jännä, mutta minusta tuntuu, että seuraavat ovat vielä jännempiä, koska sitten nähdään että oliko tässä tilapäistä laskua vai kestävää pysyvää laskua ja vastaavasti demareilla nousua, Ahtiainen sanoi.

Vaikuttiko vihreiden ja vasemmistoliiton puheenjohtajatilanne? Ollaanko perussuomalaisissa paniikkitunnelmissa? Katso koko Pöllöraadin keskustelu jutun alusta.

Lue myös:

    Uusimmat