Prinssi Harry asuu nyt virallisesti Yhdysvalloissa

Prinssi Harry esittelee kykyjään näyttelijänä 1:05
Prinssi Harry esitteli kykyjään näyttelijänä vuonna 2022, kun hän esiintyi kestävää matkailua mainostavassa videossa.

Asiakirjat osoittavat, että prinssi Harry on ilmoittanut Ison-Britannian viranomaisille, että on muuttanut ja asuu nyt Yhdysvalloissa.

Prinssi Harry on nyt virallisesti vahvistanut, että hän asuu Yhdysvalloissa. Harryn 75-prosenttisesti omistama matkatoimisto Travalyst Ltd on tällä viikolla jättänyt paperit, joissa prinssi ilmoittaa Ison-Britannian viranomaisille, että on muuttanut ja asuu nyt yleensä Yhdysvalloissa.

Tunnustuksen sanotaan korostavan prinssin vieraantumista Isosta-Britanniasta sen jälkeen, kun hän ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan jättäytyivät pois kuninkaallisista tehtävistä neljä vuotta sitten.

Travalyst Ltd perustettiin vuonna 2020 edistämään maailmanlaajuista tietoisuutta kestävän matkailun merkityksestä.

Companies House, Yhdistyneen kuningaskunnan yritysten perustamista valvova valtion virasto, vastaanotti asiakirjat maanantaina 15. huhtikuuta. 

Prinssi Harry on kuningas Charlesin poika ja viides Britannian kruununperimysjärjestyksessä. Asiakirjat erottavat Harryn edelleen roolistaan yhtenä kuningas Charlesin valtionneuvonantajista, eli kuninkaallisen perheen jäsenistä, jotka voidaan asettaa hoitamaan monarkin tehtäviä, jos tämä on huonovointinen tai poissa maasta.

Vaikka Harry on muodollisesti edelleen valtion neuvonantaja, hovi ilmoitti parlamentille vuonna 2022, että käytännössä vain kuninkaallisen perheen työssäkäyviä jäseniä pyydetään sijaistamaan monarkkia.

Harry ja Meghan muuttivat asumaan Monteciton huvilaansa Etelä-Kaliforniassa vuonna 2020.

Lähde: The Guardian

Lue myös:

    Uusimmat