Rahtialus ongelmissa Kalajoen edustalla – 140-metrinen järkäle joudutaan hinaamaan

Perämerellä ankkuroitumaan joutunut rahtialus hinataan huomenna Kokkolan satamaan, Länsi-Suomen merivartiosto kertoo viestipalvelu X:ssä.

Lähes 140-metrinen rahtialus joutui ankkuroitumaan päämoottorin ongelman vuoksi Ulkokallan majakkasaaren länsipuolelle Kalajoen edustalla pääsiäissunnuntain aamuna.

Antigua ja Barbudan lipun alla seilaavalla rahtialus Gwenillä on 14 hengen miehistö.  Alus oli matkalla Viron Paldiskista kohti Oulua, kun se ilmoitti ongelmistaan myöhään eilen illalla. Laiva ankkuroitui Ulkokallan länsipuolelle pian puolenyön jälkeen.

Turun meripelastuskeskus on ollut yhteydessä alukseen ja seuraa tilanteen kehittymistä. Meripelastuskeskuksesta kerrotaan, että tilanteesta ei ole tällä hetkellä vaaraa. Sääolosuhteet alueella ovat hyvät, eikä aluksen rahtina ole vaarallisia aineita.

Meripelastusjohtaja Jim Kvarnströmin mukaan paikassa, johon alus on ankkuroitunut, on jääkartan mukaan pitkälti avovettä.

Hän kertoo, että jos alus joutuu olemaan paikallaan pidempään ja tuulet kääntyvät, voivat Ruotsin puolella olevat ajojäät alkaa painua Suomen puolelle.

– Oikein kovassa tuulessa ajojäät voisivat aiheuttaa ankkurin luistamista, ja alus painautuisi Suomen rannikkoa kohti, Kvarnström sanoo.

Hän kuitenkin sanoo, että säätietojen mukaan olosuhteisiin ei ole odotettavissa mitään suurempia muutoksia.

Merivartiosto ei ole tällä hetkellä lähettämässä apua rahtialukselle.

– He ovat ankkurissa pitkän matkan päässä rannikosta. Ankkuri pitää näillä säätiedoilla, eli siellä ei ole minkäänlaista hätää.

Katso myös: 

Akkuteollisuuden päästöt huolestuttavat Itämeren suojelijoita 10:29
Akkuteollisuuden päästöt huolestuttavat Itämeren suojelijoita. Näin huoleen vastaa Akkuteollisuus ry:n toimitusjohtaja Pia Vilenius.

Lue myös:

    Uusimmat