Riikka Purra MTV:lle: Vornasen kanssa on keskusteltu alustavasti

Ampumisesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen voi halutessaan osallistua ensi viikolla eduskuntatyöhön 1:49
Katso myös: Ampumisesta epäilty kansanedustaja Timo Vornanen voi halutessaan osallistua ensi viikolla eduskuntatyöhön

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra (ps.) kertoo MTV Uutisille, että puolueen eduskuntaryhmästä on käyty alustavia keskusteluja pidätettynä olleen kansaedustaja Timo Vornasen kanssa.

Kansanedustaja Timo Vornasen (ps.) kohdistuvan vakavan rikosepäilyn käsittely on jatkunut tänään sunnuntaina. 

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra kertoo viestitse MTV Uutisille, että puolueen eduskuntaryhmästä on keskusteltu Vornasen kanssa alustavasti.

Purra ei kuitenkaan tarkenna, minkälaisen selityksen Vornanen on antanut perjantain vastaisena yönä tapahtuneelle ampumistapaukselle.

Eduskunnan pääsihteeri Antti Pelttari totesi aikaisemmin sunnuntaina MTV Uutisille, ettei pidätyksestä vapautuneen kansanedustajan osallistumiselle seuraavaan täysistuntoon torstaina ole mitään periaatteellista estettä.

Purran mukaan perussuomalaisissa on sama näkemys tilanteesta.

– Perustuslain mukaan edustajaa ei voi estää hoitamasta toimeaan, hän kirjoittaa.

Perussuomalaisten Mäkelä: Vornasen tapaus todennäköisesti esillä torstain eduskuntaryhmän kokouksessa

Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Jani Mäkelä pitää todennäköisenä, että Vornasen ampumistapaus nousee jollain tavalla esille eduskuntaryhmän kokouksessa tulevana torstaina.

Mäkelä ei ota kantaa siihen, käsitelläänkö kokouksessa esimerkiksi Vornasen erottamista eduskuntaryhmästä poliisitutkinnan ajaksi.

Mäkelän mukaan eduskuntaryhmä ei ole näillä näkymin kokoontumassa ennen torstaita. Eduskuntaryhmälle ei ole lähetetty kutsua ylimääräisestä kokouksesta, Mäkelä viestitti STT:lle.

Ilta-Sanomien mukaan Vornanen oli "todella juopunut" ampumistilanteessa. Lehden tietojen mukaan Vornanen ei ollut käyttänyt huumeita.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan ampumisessa käytetty ase oli Vornasen oma ase.

Lue myös:

    Uusimmat