Rikard Grönborg ihaili Veli-Matti Savinaisen häikäisevää temppua – "Ihan maailmanluokkaa"

Tapparan johto kasvaa: Veli-Matti Savinainen nostaa kiekon rystyltä maalin kattoon 1:35
Tapparan johto kasvaa: Veli-Matti Savinainen nostaa kiekon rystyltä maalin kattoon

Tyly, tylympi, Tappara. Se oli homman nimi maanantaina Lahdessa. Tappara kesti Pelicansin alun yritykset, minkä jälkeen se otti pelin haltuun. Erityisesti toisessa erässä Tappara häikäisi – monin eri tavoin.

Tappara siirtyi avauserässä johtoon, kun Heikki Liedes ohjasi Otto Rauhalan heiton sisään.

Toisessa erässä kotijoukkue Pelicans oli totaalisesti pesukoneessa, kun Tappara laittoi rummutuksen päälle. Kohokohdaksi muodostui Veli-Matti Savinaisen upea osuma, millä hän vei vieraat 2–0-johtoon.

Savinainen sai tilanteessa kiekon Carter Camperilta, minkä jälkeen kokenut hyökkääjä sivalsi kiekon jäätävällä rystyheitolla ylänurkkaan.

– Hän on maalinedustalla ihan maailmanluokkaa, Tapparan päävalmentaja Rikard Grönborg hehkutti Savinaista Lahden Isku Areenan pelaajakäytävällä.

– Harmi vain, että hän on ollut pitkiä pätkiä sivussa tällä kaudella. Oli hienoa, kun hän pääsi takaisin. Nämä ovat niitä hetkiä, kun tuollainen kaveri pääsee loistoon. Hän nousi parrasvaloihin, mitä myös odotamme. Ja odotamme sitä, että hän vain jatkaa tuosta, Grönborg lisäsi Savinaisesta.

Video Savinaisen osumasta näkyy jutun yläreunasta.

Grönborg seurasi ilolla omiensa tekemistä maanantaina Lahdessa. Tappara oli lopulta parempi lukemin 3–2 ja otti toisen kiinnityksen.

– Pelicans tuli vahvasti peliin, mikä on ollut heiltä tyypillistä täällä kotiyleisön edessä. Pidimme heidät pois laatupaikoilta suurimmalta osin pelin aikana. Kamppailimme ja saimme palkinnon maalin kautta. Toinen erä oli mahtava. Pelasimme erittäin hyvin siinä. Meillä oli vaikka kuinka paljon paikkoja pistää tämä peli pakettiin. Harmi vain, että erän lopulla tuli yksi omiin. Kolmannessa erässä jatkoimme vahvaa tekemistä. He saivat yhden aloituksen jälkeen ja olen varma, että saamme tuollaiset jutut korjattua kuntoon. Erikoistilanteet toimivat hyvin ja oli hieno nähdä, kun räppäsimme ylivoimalla maalin. Alivoima oli myös vahvaa. Tuolla oli paljon hyviä asioita, Grönborg kehaisi.

Tappara puolusti jälleen vahvasti ydintään, eikä Tappara meinannut päästä kunnon tekopaikoille.

– Tämä oli kuitenkin se hetki, missä heidän piti jysäyttää. Odotimme heiltä vahvaa starttia. Meiltä vaadittiin kärsivällisyyttä ja se maksoi nyt hintaa, Grönborg iloitsi.

Finaalisarja jatkuu keskiviikkona Tampereella.  

Lue myös:

    Uusimmat